Prantsusmaa on valmis FIFA vastuolulist plaani toetama

Christopher Krutto
Copy
Noel Le Graet (vasakul) koos FIFA presidendi Gianni Infantinoga.
Noel Le Graet (vasakul) koos FIFA presidendi Gianni Infantinoga. Foto: Eric TSCHAEN/POOL/SIPA/SCANPIX

FIFA soovib hakata korraldama jalgpalli MMi iga kahe aasta tagant, kuid paljudele on see vastukarva. Sellesse paati ei kuulu prantlased.

Ettevõtmist veab FIFA poolel endine tipptreener Arsene Wenger, kes tegeleb hetkel rahvusvahelisel tasandil jalgpalli edendamisega. Tundub, et ta on saanud kaasa ka Prantsusmaa jalgpalliliidu presidendi Noel Le Graeti.

Kuigi Prantsusmaa koondise peatreener Didier Deschamps oli plaanile vastu, sest tema sõnul muudaks see MM-tiitli väärtust, siis Le Graet on avatum. «Mul pole midagi selle vastu, kui MMi üle aasta mängitakse. Muidugi peab seda lähemalt uurima, aga oleks viga, kui me selle peale ei mõtleks,» vahendas L'Equipe tema sõnu.

Le Graet seletas loos, et FIFA plaan võib saada suurt tuge näiteks Aafrikas. «Me ei saa teiste kontinentide soove eirata,» sõnas Prantsusmaa jalgpalliliidu president.

FIFA plaani kõige suuremateks vastasteks on UEFA ja Lõuna-Ameerika jalgpalli juhtiv organisatsioon CONMBEBOL, kes on valmis MMi boikoteerima, kui see peaks iga kahe aasta tagant toimuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles