Talispordisõpradele tuttav ala debüteerib murdmaasuusatamise MK-sarjas

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Laskesuusatamises on segateated, kus osaleb näiteks üks naine ja üks mees, täiesti tavapärased.
Laskesuusatamises on segateated, kus osaleb näiteks üks naine ja üks mees, täiesti tavapärased. Foto: MICHAL CIZEK/AFP/SCANPIX

Rahvusvaheline suusaliit FIS täpsustas, kuidas peetakse uuel hooajal segateatesõidud, mis on tuttavad näiteks laskesuusatamisest.

Murdmaasuusatamise jaoks uus formaat debüteerib MK-sarjas 2022. aasta märtsis Rootsis Falunis sõidetaval etapil. Lisaks segateatele peetakse ka sprindivõistlus.

Üks riik saab välja panna vaid ühe võistkonna. Sprindivõistluse kvalifikatsioonis läbib nii mees- kui ka naissportlane ühe ringi ning koondised reastatakse koondaja järgi. Ajasõidust pääseb edasi 20 paremat.

Finaali alustavad naised ning kokku läbitakse 12 ringi – kumbki sugu kuus. Pärast teist, neljandat, kuuendat, kaheksandat ja kümnendat ringi langevad kahel viimasel positsioonil olevad koondised mängust välja.

Segateatesõidus osaleb neli sportlast. Otsa teeb lahti naissportlane, kellele järgnevad meestevahetused ja sõidule paneb punkti teine naissportlane. Iga vahetus on 5 km pikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles