Epp Mäe jõudis elus esimest korda MMi finaali!

Ville Arike
, reporter
Copy
Maadleja Epp Mäe võitis MMi poolfinaalis 3:3 – võidu tõi fakt, et eestlanna teenis oma punktid viimasena – Kõrgõzstani maadleja Aiperi Medet Kyzy.
Maadleja Epp Mäe võitis MMi poolfinaalis 3:3 – võidu tõi fakt, et eestlanna teenis oma punktid viimasena – Kõrgõzstani maadleja Aiperi Medet Kyzy. Foto: United World Wrestling / Martin Gabor

Epp Mäe tõusis maailma maadlustippu juba aastate eest, kuid kõike ta veel võitnud pole ja see asjaolu annab talle üha uuesti ja uuesti motivatsiooni. Tänavu kevadel tuli esimene suur kuld Euroopa meistri tiitliga, eile jõudis ta Oslos esimest korda MMi finaali.

Kullamatš peetakse täna õhtul, Mäele astub vastu paljude tiitlitega ameeriklanna, Tokyo olümpiahõbe Adeline Maria Gray. Finaali jõudmiseks tuli võita kolm matši: kaks esimest vastast alistas Mäe veenva ülekaaluga, poolfinaal Aiperi Medet Kõzõga (Kõrgõzstan) läks kõige napimalt. Mäe jäi teise maadlusaja teisel poolel taha 1:3 ja olukord muutus väga raskeks, kuid ta leidis väljapääsu. Paarkümmend sekundit enne lõppu sai Mäe jala kätte ja surus vastase matile istuli. See andis kaks punkti. Kokkuvõttes oli tulemus 3:3, kuid et Mäe teenis punkte viimasena, tähendas see tema võitu.

Raska: tulime end MMile realiseerima

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles