Mängimisest loobunud NBA täht jääb ilma miljonitest dollaritest

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ben Simmons ei soovi enam praeguse koduklubi mängusärki kanda.
Ben Simmons ei soovi enam praeguse koduklubi mängusärki kanda. Foto: Matt Slocum/Scanpix

Korvpalliliigas NBA liiguvad meeletud rahasummad. Tähtmängijatega sõlmitakse sadu miljoneid väärt lepinguid, kuid mitte kõik ei tee sporti raha pärast.

NBA meistritiitlit jahtiv Philadelphia 76ers on hädas enda tähtmängija Ben Simmonsiga, kes ei soovi enam klubisse naasta. Nende suusad läksid risti pärast möödunud hooaega ning Austraalia koondislane soovib keskkonda vahetada.

Kahjuks pole kõik nõnda lihtne. Simmons sõlmis tunamullu enam kui 200 miljonit dollarit väärt lepingu ning 25-aastase mitmekordse Tähtede mängu osaleja kohta on see tänapäeval normaalne. Siiski ei ole Simmons mängijateturul liiga kuum kaup, kuna tema mängus leidub väga suur küsimärk. Nimelt puudub tal täielikult väljakult vise.

Seega pole 76ers suutnud teda mõnda teise klubisse vahetada ning nõnda ei soovigi Simmons praegu korvpalli mängida. Ta loobus osalemast koduklubi esimesel hooaja ettevalmistuseks peetud kohtumisel Toronto Raptorsiga.

Selle eest järgnes ka suur rahatrahv. Kõigepealt kinnitati Simmonsile, et ta ei saa kätte enda tänavuse hooaja töötasu, mis on 33 miljonit dollarit. Ta oleks sellest saanud kätte 25 protsenti, kui saabunuks Raptorsi kohtumisele. Nüüd pandi see summa kõrvale, et seda vähendama asuda. Iga mängu eest, millest Simmons kõrvale jääb, võtab klubi ära 230 000 dollarit. Arvestades, et Simmons ei kavatsegi Philadelphiasse naasta, siis jääb ta väga suurest summast ilma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles