Usain Bolti kuldmedalid on järjekordse dopingupatustamise tõttu ohus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jamaika teatenelik oli aastaid pidurdamatu, kuid nüüd võib nende saavutustele kriipsu peale tõmmata Nesta Carteri (vasakul) dopingupatud.
Jamaika teatenelik oli aastaid pidurdamatu, kuid nüüd võib nende saavutustele kriipsu peale tõmmata Nesta Carteri (vasakul) dopingupatud. Foto: KAI PFAFFENBACH/Scanpix

Jamaika sprinter Nesta Carteri dopinguproov osutus taaskord positiivseks. Juba karjääri lõpetanud sportlase medalid on seatud kahtluse alla.

Jamaika antidopingu organisatsiooni president Kent Gammon andis teada, et Carteri dopinguproovist on leitud keelatud aineid. Praegu pole teada, milliseid aineid endine sprinditäht kasutas, kuid tema juhtum avatakse 14. oktoobril.

Carteri kaitsja Stuart Stimpson keeldus avama juhtumi täpsemaid asjaolusid. Nõnda jääbki selgusetuks selle juhtumi tõsisus. Siiski arvestades Carteri varasemaid rikkumisi võivad mitmed medalid tema auhinnakapist kaduda.

Esimest korda jäi Carter dopingutarvitamisega vahele 2008. aasta Pekingi olümpiamängudel. Jamaika 4x100 meetri teatenelikusse kuulunud sprinteri nii A- kui B-proovist leiti metüülheksamiini nimelist ainet. Nõnda jäid nii Usain Bolt, Asafa Powell kui ka Michael Frater ilma olümpiakullast.

Carter on karjääri jooksul teeninud aga veel neli suuremat kuldmedalit. Ta on Jamaika nelikuga tulnud nii kolmekordseks maailmameistriks kui ka võitnud veel 2012. aasta Londoni olümpiamängudel kuldmedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles