Roy Keane: mängijad ei peaks nii palju sõna võtma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roy Keane
Roy Keane Foto: SCANPIX

Endine Iirimaa jalgpallikoondislane Roy Keane avaldas arvamust Inglismaa koondisele uue peatreeneri määramise osas. Keane’i meelest ei tohiks mängijad oma eelistusi nii avalikult reklaamida.

Pärast Fabio Capello ametist taandumist on nii Rio Ferdinand kui ka Wayne Rooney avaldanud twitteri vahendusel arvamust, et uueks juhendajaks võiks saada Harry Redknapp. Keane’i meelest on see sobimatu.

«Mängijad ei tohiks otsustada. Häda on selles, et nad ei tea alati ise ka, mida nad tahavad. Algul meeldis neile Sven-Göran Eriksson, aga siis oli ta äkitselt liiga vaba suhtumisega ja kiretu, nii et nad soovisid tema asemele inglast. Steve McClaren saigi töö, aga tema oli jällegi liiga semulik, kuna ütles John Terryle «JT» ja Steven Gerrardile «Stevie G». Seega soovisid nad kedagi, kes oleks distsiplineeritum. Tuli Capello, aga tema jäi jälle liiga kaugeks ega osanud hästi inglise keelt, nii et nüüd tahavad nad jälle inglast!»

Keane leiab, et John Terrylt kaptenipaela ära võtmise järel ameti maha pannud Capello oleks võinud oma ametis jätkata. «Ilma kaptenita koondis pole pooltki nii hull kui see, millel puudub treener. Ja minu meelest oli Capellost ilmajäämine kaotus. Tema statistika oli hea.

Kuna tema töö lõppes sellisel moel, on tema panust raske hinnata. Jah, MM läks aia taha, aga EM oleks võinud hoopis edukamaks kujuneda.»

Siiski on Keane kindel, et EM-i võidust Inglismaal unistada ei maksa. «Hispaania ja Holland on ilma pikemalt mõtlemata paremad meeskonnad, nii et Inglismaal seisab kahtlemata ees keeruline ülesanne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles