Itaalias puhkes järjekordne rassismiskandaal, jalgpallikoondise kapten: mul on itaallasena häbi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kalidou Koulibaly.
Kalidou Koulibaly. Foto: Sportphoto24/F Romano/SCANPIX

Itaalia jalgpalli kõrgliigas puhkes järjekordne rassismiskandaal. Fiorentina poolehoidjad ründasid räigete solvangutega Napoli mängijaid.

Napoli keskkaitsja Kalidou Koulibaly ja tema meeskonnakaaslane Victor Osimhen andsid sotsiaalmeedias mõista, mida nad tundsid pärast 2:1 võitu Fiorentina üle. Nad langesid räigete solvangute turmtule alla. 

Itaalia jalgpallikoondise ja Torino Juventuse kapten Giorgio Chiellini mõistis fännide käitumise hukka. Tal oli reaalselt häbi, et tema kaasmaalased nõnda räigelt võivad käituda. «Me vajame reaalseid seaduseid ja reegleid, mis sarnaseid juhtumeid käsitleks,» sõnas 37-aastane Chiellini.

«Mul oli häbi itaallasena ja Tuscana piirkonna elanikuna. Itaalias pole rassismil kohta ja minu jaoks pole tegemist rassistliku riigiga,» jätkas jalgpallikoondise kapten. «Midagi tuleb kiiresti teha. Vastasel korral jätame endast lihtsalt teistele väga halva mulje.»

Rünnakuohvriks sattunud Koulibaly nõuab, et säärastele pealtvaatajatele tuleb määrata eluaegne staadionikeeld. Nigeeria ründaja Osimhen koputas ründajatele südamele. «Kas te saate üldse aru, kuivõrd rõve on see, et vihkate inimest, kuna tal on üks või teine nahavärv.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles