Meedia: Vipsi konkurendist saab F1-s Bottase meeskonnakaaslane

Karl-Joosep Küngas
Copy
Oscar Piastri (vasakul) on seisnud tänavu poodiumil ka Jüri Vipsiga (keskel võidukarikaga).
Oscar Piastri (vasakul) on seisnud tänavu poodiumil ka Jüri Vipsiga (keskel võidukarikaga). Foto: Dppi/Sebastian Rozendaal/Scanpix

Kuninglikus vormelisarjas on vabaks jäänud ainult üks sõitjakoht. Seda ihkavad mitmed piloodid, kuid Saksamaa meedia teatel on Alfa Romeosse istumas F2 MM-sarja liider Oscar Piastri.

Alfa Romeo sõlmis septembris lepingu Valtteri Bottasega, kes hakkab asendama kogenud Kimi Räikköneni. Nõnda jäi nende meeskonnas vabaks üks sõitjakoht ning see soovitakse täita noorsõitjaga.

Kõigepealt eeldati, et selle võimaluse teenib endale Hiina vormelitäht Guanyu Zhou, kes juhtis pikalt ka F2 MM-sarja. See tehing siiski jääb ilmselt katki, kuna hiinlane soovib kolmeaastast lepingut. Hiinlasega saabunuks meeskonda 25 miljonit dollarit sponsorraha.

Alfa Romeo vaatab nõnda sõitjateturul edasi ning üha enam paistab, et kuningliku vormelisarjaga liitub 20-aastane Oscar Piastri. Seda väidab ka Saksamaa väljaanne Bild. See oleks sportlikust vaatevinklist meeskonnale ideaalne valik.

Austraalia vormelitalent on teinud viimastel aastatel muljet avaldava arengu. Ta võitis tunamullu F3-sarja ning on ka praegu liikumas F2 meistritiitli suunas. Kui ta suudab lõpuks F2 MM-tiitli endale noppida, siis kordaks ta Charles Leclerci ja George Russelli saavutust. Ka nemad suutsid esimesel katsel võita mõlemad meistrisarjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles