Eestist pärit Venemaa koondise peatreener mõistis FIFA plaani hukka

Karl-Joosep Küngas
Copy
Valeri Karpin.
Valeri Karpin. Foto: Pavel Golovkin/SCANPIX

Narvas sündinud Venemaa jalgpallikoondise peatreener Valeri Karpin ei poolda rahvusvahelise jalgpalliföderatsiooni (FIFA) plaani korraldada maailmameistrivõistlusi iga kahe aasta tagant.

FIFA president Gianni Infantino teatas, et nende jalgpalliföderatsioon plaanib korraldada maailmameistrivõitlusi iga kahe aasta tagant. Sellele on järgnenud aga palju pahameelt ning selle mõistis kiiresti hukka ka Venemaa koondise peatreener, kes palus mõelda kõigepealt mängijatele.

«Ma olen kindlasti selle vastu, sest nii toimuksid rahvusvahelised suurturniirid igal aastal. Mängijad ei pea lihtsalt sellisele koormusele vastu. Ma ei mõtle siin ainult Venemaa mängijaid, vaid kõiki Euroopas pallivaid jalgpallureid,» sõnas Karpin enne MM-valikmänge.

«Mitmed jalgpallurid peavad aastas väljakule jooksma enam kui 70 kohtumisel. Kui selline number püsiks igal aastal, siis ainult mõelda vigastustele, mis neid saatma hakkavad! Jalgpallurid vajavad taastumiseks aega ning viimastel aastatel on seda üha vähem jäänud.»

Valeri Karpin on sünnijärgne Eesti Vabariigi kodanik, passi võttis ta 2003. aastal, lisaks on tal Venemaa ja Hispaania kodakondsus. Ta osales 2003. aasta euroreferendumi kampaanias ja soovitas Eesti inimestel hääletada Euroopa Liiduga ühinemise poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles