Esita oma kandidaat Eesti Spordi Kuulsuste Halli

Postimees Sport
Copy
Foto: Eesti spordi- ja olümpiamuuseum

Esmakordselt saab esitada oma kandidaate Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumis asuvasse Eesti Spordi Kuulsuste Halli, mis austab ja tõstab esile Eesti spordi läbi aegade mõjukamaid sportlaseid ja taustajõude. Möödunud sügisel avatud suursuguse kuulsuste halli liikmed saavad oma autahvli, seinasuurusele ekraanile projitseeritava videoloo, eluloo arvutikonsoolil ning väljapaneku vitriinis.

2020. aastal valis komisjon Kuulsuste halli avaliikmeteks 50 eelmise sajandi silmapaistvat sportlast ja sporditegelast. Nüüd saavad aga kandidaate esitada kõik huvilised ning igal aastal lisatakse kuulsuste halli 2 kuni 4 uut isikut. Esitada saab auväärt sportlasi, kelle karjääri lõpust on möödunud vähemalt 5 aastat, ja spordi mõjutajaid, kes on vähemalt 50-aastased.

«Kuulsuste halli valitud isikute videolood on suureks inspiratsiooniks meie külastajatele,» selgitas Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi juht Siim Randoja. «Seetõttu oleme otsustanud kaasata ka spordihuvilisi, et üheskoos leida parimad ja väärikaimad kandidaadid.»

Esitatud kandidaatidest teeb lõpliku valiku komisjon, kuhu kuuluvad Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi, Eesti Olümpiakomitee, Eesti Olümpiaakadeemia ja Eesti Spordiajakirjanike Seltsi esindajad ning eelmisel aastal kuulsuste halli valitud isikud.

Rahva arvamust oodatakse 29. oktoobrini Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles