Eesti kardisõitjat tabas Hispaanias ebaõnn

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fred Alliksaar
Fred Alliksaar Foto: Vladimir Krasnoštšjokov

Sel nädalal tehakse Hispaanias, Campilloses algust 2012. aasta kardihooajaga. Rotax Winter Cupil toimusid täna ajasõidud ning võistlustules olid ka seitse Eesti kardisportlast.

Kõige kiirema DD2 klassi kvalifikatsioonis sai Fred Alliksaar parima eestlasena kirja 3. aja. Kõigest 0,016 sekundiga suutis ta edestada neljanda tulemuse saanud Mario Vendlat.

Võistluste žürii otsustas aga kvalifikatsiooni lõppedes, et kõikide G-Star Raw meeskonna pilootide, sealhulgas Fred Alliksaare tulemus tühistatakse, sest nende kartide mootorid ei olnud vastavuses 2012. aastal jõustunud tehniliste tingimustega. Homsetes eelsõitudes saab Alliksaar siiski osaleda, kuid alustab võistlussõite stardirivi lõpust.

Senior klassis kihutasid samuti kaks eestlast – Aavo Talvar suutis tihedas konkurentsis näpsata kuuenda koha, Sten Dorian Piirismägi lõpetas 35 võistleja konkurentsis peetud kvalifikatsiooni 18. kohaga.
 
Junior klassi ajasõidus osalesid kolm eestlast, neist oli parim Ralf Aron 17. kohaga. Remo Rahula ja Jan-Erik Meikup kvalifitseerusid vastavalt 20. ja 26. kohale.

Nädalavahetusel peetakse Campilloses eelsõidud ning finaalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles