Treener Raska MM-finaalist: vastane teadis, millisele nupule vajutada (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Epp Mäe koos treeneri Ahto Raskaga augustikuus Kadrioru roosiaias, kus president võttis vastu olümpiamängudel osalenuid.
Epp Mäe koos treeneri Ahto Raskaga augustikuus Kadrioru roosiaias, kus president võttis vastu olümpiamängudel osalenuid. Foto: Konstantin Sednev

Epp Mäe kaotas Oslos peetaval maadlusel MMil naiste kuni 76 kg kaalu finaalis dramaatilisel moel ameeriklannale Adeline Maria Grayle 4:6. Treener Ahto Raska tõdes, et vastane pani matši lõpus oma suured kogemused maksvusele.

Mäe alustas suurepäraselt ja võitis esimese maadlusaja 4:0. Veel viimase minuti alates juhtis ta 4:2, kuid seejärel suutis vastane teha kaks kaht punkti väärt võtet ja võita 6:4.

«Esimesel perioodil läks kõik hästi. Ning ka teise perioodi esimesel minutil oli kõik kontrolli all,» võttis Raska lühidalt kokku finaalmatši positiivsema osa. «Siis andis kohtunik märku passiivsusest ja tekkis kerge ebakindlus. Matš kulmineerus nii nagu kulmineerus. Viimastel sekunditel hoidis vastane Eppu haardes ja seal polnud enam midagi teha.»

Eelviimasel maadlusminutil, Mäe eduseisul 4:2 hakkasid tiksuma 30 sekundit, mille võtteta möödumisel saanuks vastane ühe punkti. Kui see aeg hakkas täis saama, läks Mäe üritama, kuid jäi hoopis ise vastase alla ja too sai nõnda kaks punkti. Kas ses olukorras polnuks parem end tagasi hoida?

«Päris nii see pole. Ameeriklanna pani väga suure pressingu peale, ning kui ta saanuks ka ainult ühe punkti, jäänuks lõpuni ikkagi veel ligi minut, mille jooksul võib juhtuda palju. Epp püüdis rünnata, et seisu hoida, võib-olla isegi ise punkte saada. Aga vastane on nii kogenud sportlane, ta teadis täpselt, millisele nupule vajutada. Kõik käis nii kähku, mõtlemiseks aega pole, peab hetkega reageerima. Aga jah - kui Epp suutnuks tolle olukorra enda kasuks pöörata, olnuks matš tema oma,» selgitas Raska.

Maailmameistrivõistlused tõid Mäele ikkagi karjääri parima tulemuse - varem oli ta teeninud kaks pronksi. Ka juhendaja vaatas aastale tagasi positiivselt. «Kokkuvõttes karjääri parim hooaeg, ja on, mille nimel tööd jätkata,» ütles Raska kolme tiitlivõistluse aasta kohta, mis algas kevadel EM-kullaga, jätkus Tokyo olümpiamängude 8. kohaga ja lõppes MM-hõbedaga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles