Roberts Štelmahers: võitlusvaim on esimene samm võidu suunas

Karl Mihkel Eller
Copy
BC Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers.
BC Kalev/Cramo peatreener Roberts Štelmahers. Foto: Alexander Demianchuk/TASS/Scanpix

BC Kalev/Cramo kaotas Meistrite liiga alagrupiturniiri esimeses kohtumises võõrsil Strasbourgi SIGile 73:75. Eesti korvpalliklubi peatreener Roberts Štelmahers polnud tasavägise mängu kaotamise üle õnnelik, kuid nägi oma meeskonna juures positiivseid märke.

«Meil ei läinud hästi, vajusime natuke ära, tegime valesid otsuseid, lugesime mängu valesti. Praegu on hooaja algus, meil on uus tiim,» loetles Štelmahers kaotuse põhjuseid pärast mängu toimunud pressikonverentsil. «Meil on natuke aega vaja, et teineteist mõista. Nõuan mängijatelt palju, aga läheme edasi samm-sammult.»

Kalev/Cramo tegi Prantsusmaal peetud kohtumises ilusa alguse, võites avaveerandi 24:19. Poolajaks sai Prantsusmaa tipptiim juba 41:36 ette ja edu enam käest ei antudki. Korra jõudis Kalev veel küll kohtumise lõpus ka viigini, kuid Strasbourg skooris 1,4 sekundit enne kohtumise lõppu ja noppis võidu.

Lätlasest juhendaja nentis, et sellist mängu kaotada pole kunagi hea. «Olime neile lähedal, võõrsil Strasbourgis oleks kindlasti olnud hea mängu võita. Kaotus on valus, aga võime vastast esimese võidu puhul õnnitleda,» leidis Štelmahers.

Küll aga nägi peatreener positiivset selles, et meeskond püsis kuni lõpuni mängus ja ei andnud alla. «Võitlusvaim on esimene samm võidu suunas, selle pärast saan olla õnnelik. Aga pole põhjust viis minutit pärast tasavägise mängu kaotust rõõmu tunda,» ütles ta lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles