Kolmas naftahiid jalgpallis: virelev klubi püüab taastada endist hiilgust

Christopher Krutto
Copy
Newcastle Unitedist saab järjekordne jalgpalliklubi, mille rahastus tuleb otse naftaväljadelt.
Newcastle Unitedist saab järjekordne jalgpalliklubi, mille rahastus tuleb otse naftaväljadelt. Foto: Lee Smith/Scanpix

2008. aastal algas Inglismaa jalgpallis uus ajastu, kui toona heal juhul Premier League’i keskmike hulka kuuluva Manchester City ostis šeik Mansour bin Zayed Al Nahyani, kes on Abu Dhabi kuningliku pere liige. Pärast seda süstiti klubisse sadu miljoneid eurosid naftaraha ja sellega on tõustud jalgpallimaailma absoluutsesse tippu. Nüüd võib sama saatus oodata ees Newcastle Unitedit.

«Tahaksin avaldada, et sain klubi eest veel suurema pakkumise kui see, millega müüma nõustusin. See oli austusväärselt pakkujalt, kes esitles mulle asjaliku plaani,» vahendas The Sun Newcastle’i nüüdseks endise omaniku sõnu. «Tundsin, et uued omanikud oleksid Newcastle Unitedile parimad. Raha ei olnud ainuke asi, millele ma keskendusin. Oli aegu, kui pidin ise rahastama klubi tegevuses hoidmist,» jätkas ta.

«Jalgpalli kõrgeimal tasemel on keeruline võistelda, sest osal tiimidel on pea piiramatud vahendid. Ma tean juba tükk aega, et paljud Newcastle’i fännid soovisid muudatusi. Seetõttu olen viimased 18 kuud näinud vaeva, et see juhtuda saaks,» lõpetas Ashley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles