Varem alanud menstruaaltsükkel röövis poksitšempionilt meistrivöö

Postimees Sport
Copy
Shannon Courtenay.
Shannon Courtenay. Foto: ANDREW COULDRIDGE

Briti poksija Shannon Courtenay läheb täna õhtul kodumaal vastamisi Jamie Mitchelliga, kuid naise varem alanud menstruaaltsükli tõttu pole tegemist enam WBA kukk-kaalu tiitlimatšiga. 

Nimelt peab kukk-kaalu poksijate kehakaal jääma vahemikku 52,2–53,5 kg, kuid kui Courtenay eile ametlikul kaalumisel lavale astus, näitas mõõteinstrument 54,6 kilogrammi. Säärane viimase hetke kaalutõus tulenes naise sõnul ootamatult alanud menstruaaltsüklist.

«Me oleme nädal aega matšiks keskendunud ning selle aja jooksul pole mul kordagi olnud kaaluga probleeme, kuid eile õhtul algasid mul ootamatult päevad, mille tulemusena naiste kehad ikka juurde võtavad,» avas ta ühismeedias tausta, ent kinnitas, et on menstruaaltsüklist hoolimata valmis täna ringis Mitchellile vastu hakkama.

Seega poksimatš toimub, kuid kuna Courtenay võistluskaal oli 1,1 kilogrammi üle piiri, pole tegemist enam WBA tiitlimatšiga, vaid lihtsalt kahe rusikakangelase duelliga, kus kaalul au ja maine. 

«Väita, et olen löödud, oleks ilmselge alahinnang, kuna midagi sellist pole minuga varem juhtunud. Olen olnud alati ülimalt professionaalne, kuid seekord olid asjad lihtsalt minu kontrolli alt väljas. Ent juhtus, mis juhtus, seda ma enam muuta ei saa. Mis ma saan teha, on astuda laupäeval ringi ja võita. Ning seejärel asuda uuesti meistrivöö jahile,» lubas aprillis Ebanie Bridgesi alistamisega meistrivöö endale saanud britt.

Poksipromootor ja mänedžer Eddie Hearn oli lootusrikas, et WBA mõistab Courtenay olukorda ning lubab tal varsti uuesti meistrivöö peale poksida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles