Kehra sai Balti liigas ülekaaluka võidu, Tapa valusa kaotuse

Postimees Sport
Copy
Tapalaste võitlus ja kaitsetöö Alytuse Varsa-Stronglasasi vastu kahjuks punktilisa ei toonud.
Tapalaste võitlus ja kaitsetöö Alytuse Varsa-Stronglasasi vastu kahjuks punktilisa ei toonud. Foto: BHL

Kokku tosinamänguline nädalavahetus käsipalli Balti liigas algas laupäeva lõuna paiku ja kohe oli võistlustules kaks Eesti klubi. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper alistas kodusaalis lätlaste Ludza SK Latgolsi 39:22 (22:13) ning SK Tapa kaotas võõrsil viimaste sekundite karistusviskest 32:33 (16:17) Alytuse Varsa-Stronglasasile. Õhtul mängivad Balti liiga liiderduosse kuuluvad Viljandi HC ja Põlva Serviti.

Noored said ohtralt kogemusi ja Kehra 17-väravalise võidu

Kehra võõrustas Latgolsi näol tänavuse Balti liiga seni ainsat punktita meeskonda, kuid avaminutid kulgesid küllalt võrdses heitluses. Üheksandal minutil olid kodumeeskonna edunumbrid 5:4, ent siis leidsid kehralased õige hoo. Järgmise kümne minutiga lubati Latgolsil visata vaid üks värav, ise aga tabati kümme korda.

Siim Normak tegi häid tõrjeid, aga peamiselt patustasid lätlased ise tehnilise praagiga ja Kehra karistas halastamatult. 16-aastane Kehra oma poiss Alvar Soikka viskas 20. minutil juba 15:5 ning peatreener Mart Raudsepp saatis platsile ka aasta noorema Mihkel Parmu ja Balti liigas debüteerinud 17-aastase Tallinna Käsipalliakadeemia kasvandiku Keret Kippari.

Poolajaks juhtisid võõrustajad 22:13 ja visete tabavusprotsendid rääkisid selget keelt – need olid Kehral 81 ja Latgolsil 42. Pausijärgselt jõudsid külalised parimal juhul seitsme värava kaugusele, kuid siis põgenes Kehra lõplikult eest. Suure osa teisest poolajast olid platsil peamiselt noormängijad, aga resultatiivselt esinesid nemadki.

Viimased viis minutit lõpetas Kehra veel 6:0 spurdiga ning sai kindla, 39:22 võidu. Danil Gumjanov viskas kehralaste parimana 11 väravat, Soikka tabas kaheksa, Sigmar Seermann viis ja Sergio-Silver Kreegimaa neli korda.

Lõpusekundite draama jättis Tapa punktita

SK Tapa ei saanud Leetu sõita parimas koosseisus, tagaliinist puudusid Marten Saar, Aleksandr Oganezov ja suvine ukrainlasest täiendus Igor Berežnõi. Koju jäi ka kaitsetugi Mihkel Koppelmann. Puudujatest hoolimata alustasid tapalased Alytuse Varsa-Stronglasasi vastu hästi, kaitses tegutseti aktiivselt ja rünnakul resultatiivselt.

Eduseisul 5:4 tehti korralik kolmeminutiline spurt, mil Rail Ageni realiseeris kaks kiirrünnakut ja Artur Morgenson viskas seisuks 9:4. 21. minutil jõudis mullu Balti liigas neljanda koha saanud Varsa ühe värava kaugusele, kuid Ilja Kosmirak ja Vahur Oolup taastasid veidi turvalisema edu.

Poolaja lõpp kulus Tapal suures osas vähemuses – vahepeal isegi neljakesi – mängides. Kodumeeskond nõelus vahe kinni ja koos vaheajasireeniga asus esmakordselt juhtimagi, 17:16. Tapalased ei lubanud teisel poolajal Varsat kaugemale kui kaheväravalisse eduseisu, ent viigini jõuti uuesti alles 46. minutil.

Siis tabas 17-aastane Kosmirak, teisel pool platsi säras väravapostide vahel imeliste tõrjetega viimase eakaaslane Madis Valk ning Ageni viis kolm minutit hiljem kiirrünnakust Tapa uuesti juhtima 27:26. 56. minutil jooksis kaitsjate eest minema Kosmirak ja eestlased said ette 31:28.

Varsa võitlemist ei lõpetanud, jõudis viigini ning kuus sekundit enne lõppu määrasid kohalikud kohtunikud karistusviske. Kümne väravaga kohtumise täpseim olnud Nedas Buronko realiseeris selle ja Tapa sai valusa 32:33 kaotuse. Ageni viskas üheksa, Kosmirak kaheksa ja Oolup seitse väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles