Eesti motosportlane marsib MK-tiitli suunas

Postimees Sport
Copy
Priit Biene.
Priit Biene. Foto: Helen Urbanik

Enduro maailmameistrivõistluste eelviimasel MM-etapil Portugalis võitis Priit Biene (Yamaha, Johansson MPE) esimesel võistluspäeval oma klassi Open 4 takti.

Algselt Saksamaal toimuma pidanud, kuid seal ära jäänud etapp toodi üle Portugali lõunarannikul asuvasse Santiago do Cacémi, kus Biene jaoks kõige üllatavam on see, et rajad on selle mägise maa kohta väga liivased ja meenutavad pigem Saku või Vilaski kestvuskrossi rada. “Siin on rohkem liiva kui meil sel suvel Saaremaa MM-etapil oli,” ütles Biene, “aga mulle see sobib!”

Kuumus on siiski Vahemeremaale omane — jalutuspäevadel varjus ligi 40 kraadi, täna veidi leebem, “kõigest” 27,2 kraadi varjus.

«Terve päev on mul olnud unine tunne, nagu magaksin, ja sõit ei ole läinud sugugi hästi,» märkis ta tänase sõidupäeva kohta. «Lisaks kukkusin teise ringi alguses ülesõidul oma tsikli radiaatori puruks, kuid õnneks pidas see päeva lõpuni vastu.» Oma klassis Open 4 takti suutis Biene kõigest hoolimata välja sõita parima aja 37.17,86 minutit.

Maailma karikavõistluste arvestuses juhib Biene pärast tänast päeva 171 punktiga. Homse ja järgmisel nädalavahetusel Prantsusmaal toimuva etapiga kokku on tal sarjas jäänud sõita veel kolm võistluspäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles