Väljaanne: WRC-sari naaseb armastatud paika ja riiki, mis pole MM-etapi baasi võõrustanud

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Sel pildil kihutab Soome rallisõitja Mikko Hirvonen Citroen DS3 WRCga Uus-Meremaal. Pilt on tehtud 2012. aastal ehk viimasel hooajal, mil WRC-karussell sel maakera kuklapoolel asuvas riigis käis.
Sel pildil kihutab Soome rallisõitja Mikko Hirvonen Citroen DS3 WRCga Uus-Meremaal. Pilt on tehtud 2012. aastal ehk viimasel hooajal, mil WRC-karussell sel maakera kuklapoolel asuvas riigis käis. Foto: MICHAEL BRADLEY/AFP/Scanpix

Motorsport News kirjutab, et lisaks seni paigas olnud rallidele kihutab WRC-sari 2022. aastal ka Horvaatias, Uus-Meremaal ja Põhja-Iirimaal.

Varem on teatatud, et järgmine hooaeg koosneb 13 etapist ning oma koha on lunastanud Monte Carlo, Rootsi, Portugal, Sardiinia, Keenia, Jaapan, Hispaania, Eesti, Kreeka ja Soome.

Horvaatia oli esimest korda MM-kalendris tänavu. Asfaldiralli võitis kaheksanda maailmameistritiitli suunas liikuv Sebastien Ogier, kes edestas vaid 0,6 sekundiga meeskonnakaaslast Elfyn Evansit.

Uus-Meremaa oli viimati MM-kalendris 2012. aastal. Kokku on WRC-karussell seal käinud 31 korda ning viie võiduga on kõige edukam sõitja maakera kuklapoolel asuvas riigis soomlasest kahekordne maailmameister Marcus Grönholm.

Tegelikult pidi Uus-Meremaa MM-sarja naasma mullu, kuid koroonapandeemia tõttu jäeti ralli ära. Võistlus on tänu kiiretele ja voolavatele kruusateedele MM-sarja üks legendaarsemaid ning olnud alati fännide ja sõitjate üks lemmikuid.

Kui Motorsport Newsi andmed paika peavad, toimub Suurbritannia MM-etapp Põhja-Iirimaal, mitte Walesis, nagu rallisõbrad on harjunud. Tegemist on asfaldietapiga.

Ehkki Põhja-Iirimaa pole varem MM-ralli baasiks olnud, on WRC-autod seal kihutanud küll. 2007. ja 2009. aastal oli kalendris Iirimaa etapp, mille raames sõideti ka Põhja-Iirimaal.

Peaks kalender tõesti selline olema, sõidetakse väljaspool Euroopat vaid kolm etappi. Rahvusvahelise autoliidu FIA eesmärk on, et tulevikus toimuksid umbes pooled etapid mujal kui Euroopas, ent koroonapandeemia tõttu jääb see siht järgmisel hooajal täitmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles