Totruse tipp: jalgpallur saadeti MM-valikmängus jabura otsuse tõttu minema

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Jamal Lewis (valges).
Jamal Lewis (valges). Foto: LAURENT GILLIERON/AP/Scanpix

Põhja-Iirimaa jalgpallikoondis jäi eilses MM-valikmängus Šveitsi vastu 37. minutil vähemusse, kui vasakkaitsja Jamal Lewis teenis jaburas olukorras teise kollase kaardi.

Esimese kollase teenis klubivutti Inglismaa kõrgliigas Newcastle Unitedi särgis mängiv Lewis 23. minutil ning läks 37. minutil palli audist mängu viskama. Et tal polnud kohe kellelegi palli mängida, läks tal audi sisseviskega aega.

Peakohtuniku Slavko Vinčici hinnangul aga liiga palju. Ilma ühegi hoiatuseta näitas sloveen Lewisele teist kollast kaarti ning kaitsja pidi väljakult lahkuma, kuigi oli ise segaduses ning Põhja-Iirimaa mängijad üritasid vilemeest tulutult ümber veenda.

Põhjaiirlaste peatreener Ian Baraclough ütles pärast mängu, et on kohtuniku otsuse pärast pahane ja pettunud. «Ma ei hakka ütlema, mida tahan, sest see tooks vaid jama kaela. Talle anti kollane kaart igasuguse hoiatuseta. Vahet pole, kas kohtunik arvas, et Jamal viidab aega või mitte, tavaliselt läheb kohtunik mängija juurde ja palub tal kiiremini tegutseda.

Ma arvan, et kui ta kollase kaardi taskust välja võttis, läks tal meelest, et on juba ühe korra Jamalile kollast näidanud. See muutis mängu käiku,» vahendas inglase sõnu The Independent.

Baracloughi sõnul ei tahtnud ükski kohtunik Vinčici otsust selgitada. «Midagi ei saanud tõlkes kaduma minna, sest nad rääkisid inglise keelt küll,» lisas ta.

Et soola haavale raputada, kaotas Põhja-Iirimaa mängu 0:2, mistõttu on nende võimalused MMile pääseda vaid teoreetilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles