Kristjan Kitsing: kaitse on meie suur mure

Ville Arike
, reporter
Copy
Kristjan Kitsing mängus Krasnojarski Jenisseiga.
Kristjan Kitsing mängus Krasnojarski Jenisseiga. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna üks liidreid Kristjan Kitsing nentis pärast viiendat järjestikust kaotust - täna jäädi kodusaalis 81:87 alla Krasnojarski Jenisseile -, et endiselt on probleeme kaitsemängus.

«Ise punkte suudame visata, aga kaitse on meie suur mure,» kommenteeris Kitsing. «Kaitselaud tuli saada paremini kontrolli alla ja vastaseid ei tohtinud jooksma lasta. Jah, vastastel olid teravad tagamehed, kuid treenerid rõhutasidki, et nad pigem ei viska, vaid eelistavad läbi murda. Ikkagi tegid nad palju pahandust. Peame video üle vaatama, et kus vajakajäämised olid, kust abi peab tulema,» seletas Kitsing.

Abitreener Indrek Reinbok märkis, et Kalevi mäng käib liiga suurte kõikumiste, tõusude-mõõnadega. «Eelkõige läheb see pretensioon tagamängijatele, kes peavad asja organiseerima ja ohjes hoidma,» ütles Reinbok.

Pärast septembri keskpaigas toimunud Meistrite liiga valikturniiri võitmist on Kalev kaotanud viis mängu järjest: Ühisliigas varem ka Peterburi Zenitile ja Saraatovi Avtodorile ning vahepeal Eesti-Läti liigas Riia VEFile ning Meistrite liigas Strasburgile. Seejuures suudeti Zeniti ja Strasbourgi hoida nonde kodusaalis vähem kui 80 punkti peal.

«Niisugusel tasemel mängude võitmiseks peab terve meeskond õnnestuma. Kui keegi tegutseb oma tasemest allpool, ongi võitu raske loota,» lisas Reinbok.

Kalevi tihe graafik jätkub: juba teisipäeval mängitakse Meistrite liigas Türgis sealse Bursa Tofasega, neli päeva hiljem Ühisliigas võõrsil sitke Nižni Novgorodiga. «Ühtpidi võttes ei tohi me kaotusi põdema jääda. Teistpidi aga läheb iga järgmise kaotuse korral vaimselt järjest raskemaks,» nentis Kitsing. «Aga hoiame kokku ja anname igas mängus endast parima!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles