Isiklikku rekordit parandanud Kiibus alistas viimaks maagilise piiri

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eva-Lotta Kiibus.
Eva-Lotta Kiibus. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti iluuisutaja Eva-Lotta Kiibus võistleb Soomes peetaval ISU Finlandia Trophyl. Naiste üksiksõidus teenis eestlanna kokku 202,04 punkti, mis andis talle seitsmenda koha.

Kiibus kogus laupäeval lühikava eest 64,53 punkti, mis andis talle enne tänast kaheksanda koha. Vabakavas näitas eestlanna aga juba täiesti teist taset ning tõusis märgatavalt pingerivis. Laupäeval 0,84 punktiga lühikava isiklikule rekordile alla jäänud Kiibus tegi täna kõik kuhjaga tagasi.

Oma grupis neljandale jääle läinud Kiibus sooritas veatu vabakava ning kohtunikud hindasid seda väga kõrgelt. Talle anti skooriks 137,51, millega parandas varasemat rekordit enam kui 15 silmaga. Koondskooriks märgiti aga juba muljet avaldavad 202,04 silma, mis on 17,77 parem varasemast tippmargist.

Soomes noppisid kolmikvõidu tugevad venelannad. Esikohaga sõitis koju Kamila Valijeva, kelle koondskoor oli muljet avaldav 249,24, mis tähistab maailmarekordit. Pärast lühikava juhtinud Elizaveta Tuktamõševa pidi 233,30 silmaga leppima teise positsiooniga ning viimasele poodiumiastmele kerkis 218,83 punktiga hinnatud Alena Kostornaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles