Eesti motosportlane võitis MK-tiitli

Postimees Sport
Copy
MK-tiitli võitnud Priit Biene.
MK-tiitli võitnud Priit Biene. Foto: Helen Urbanik

Enduro maailmameistrivõistluste eelviimasel etapil Portugalis tuli Priit Biene (Yamaha, Johansson MPE) esimese eestlasena maailma karikavõitjaks klassis Open 4 takti.

Biene võitis ka eilsel teisel võistluspäeval oma klassi ajaga 39.23,78. Kui üks halvem tulemus maha arvatam siis juba eile oli tal koos nii palju punkte – 154, et ta edestab praegu teisel kohal olevat ungarlast Norbert Zsigovitsi 44 punktiga.

Priit, räägi kõigepealt, kuidas tänane sõidupäev läks?

Eilne kukkumine tegi siiski nii palju haiget, et randmed täna väga ei liigu. Õnneks liiva sees see nii väga rolli ei mängi ja sain täna oma sõidu ära sõita.

Kui seni toimunud etappidele tagasi vaatad, mis neist kõige paremini õnnestus?

Kaks kõige õnnestunumat võistlust on tänavu olnud Itaalia, kus oli väga tihe konkurents ja võit tuli väga raskelt. Teine oli kindlasti Rootsi etapi teine päev, kui suutsin Open klassi üldarvestuses võita. Sealne viimane katse, kui olime kolmekesi viie sekundi sees, tõstis närvid pingule.

Mida pead tänavuse hooaja ettevalmistuse ja muu juures õnnestumiseks, mida oleksid teinud teisiti?

Selle aasta tsiklivahetus oli kindlasti väga suur pluss. Võistlused on olnud väga rasked ja oluliselt kergem mootorratas on tulnud palju kasuks. Nii on palju lihtsam sõita, kui sina juhid mootorratast, mitte mootorratas sind. Teisalt, kui oleksin kõva pinnase peal rohkem sõidutunde alla ladunud, oleks kõval pinnasel tulemused võib-olla nõks paremad olnud.

Maailma karikavõit on käes, palju õnne! Mis plaanid on järgmiseks hooajaks? Mida sa tahaksid veel enduro vallas proovida?

Eks elu näitab, mis tulevik toob. Enduro vallas olen kõik tavavõistlused ära proovinud: olen sõitnud EMi, MMi, hard endurot mõni aasta tagasi. Võib-olla järgmine kõige suurem asi oleks rally raid, kuid enne tuleb natuke täiskasvanumaks saada, kui sinna paugutama minna.

Enduro MM- ja MK-sarjas on järgmisel nädalavahetusel jäänud sõita veel viimane etapp Prantsusmaal, kus osaleb ka Biene ja kus talle antakse kätte oma sarja üldvõidu auhind.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles