Eesti rallitalent kasutab MM-etapil asfaldispetsialisti abi

Karl Mihkel Eller
Copy
Georg Linnamäe osaleb kõikidel järelejäänud MM-etappidel.
Georg Linnamäe osaleb kõikidel järelejäänud MM-etappidel. Foto: Eero Vabamägi

Sel nädalal sõidetakse Hispaanias ralli MM-sarja eelviimane etapp, kus lisaks Ott Tänakule ja Martin Järveojale tuleb starti veel kaks Eesti rallipaari. Saaremaal kolmanda koha saanud Robert Virves ja Aleks Lesk on rajal juunioride arvestuses, WRC2-klassis stardivad Georg Linnamäe ja James Morgan.

Kui Virvesel on see viiest etapist koosnenud JWRC sarja viimane etapp, siis WRC2-klassis sõitev Linnamäe plaanib peale Kataloonia võistluse osaleda ka novembrisse planeeritud hooaja finaalvõistlusel Monzas.

Linnamäe sõidab endiselt Eesti meeskonna ALM Motorsport nime all, kuid MM-etapil kasutatakse teist korda ühe teise meeskonna teeneid. Kui Kreekas oldi stardis Škoda Fabia Rally2-autoga, mille valmistas ette Saksamaa tiim Toksport, siis Kataloonias kolitakse Sarrazin Motorsporti telki, mis valmistab eestlasele ette asfaldiseades Volkswagen Polo.

Tiimi omanik Stéphane Sarrazin on endine ralli- ja ringrajasõitja ning eelkõige tuntud kui asfaldirallide asjatundja. See oli ka üks põhjusi, miks ­Linnamäe otsustas teeneka võidusõitja teeneid kasutada. «Nad on tuntud asfaldispetsialistid. ­Tahamegi vaadata, ­kuidas nende tiimis asjad käivad, ja neilt natuke infot ning tarkusi ammutama,» ütles Linnamäe, kes läheb vastu oma ­esimesele asfaldi MM-etapile R5-auto roolis, Postimehele.

Täna osaleb Linnamäe Hispaanias testipäeval, homme tehakse algust rajalegendi kirjutamisega. «Mul pole tegelikult R5-autoga asfaldiralli kogemust. Tundus mõistlik proovida seda sõita ­tiimiga, kellel on suured kogemused kõvakattega teedel,» põhjendas eestlane.

Kreekas WRC2-arvestuse neljandana lõpetanud ja ka Soomes head kiirust näidanud Linnamäe tahaks väärilise ­tulemuse teha ka kõvakattega teid kasutaval rallil.

«Kõige olulisem on koguda kilomeetreid, aga lihtsalt liigelda me ka ei taha. Plaan on sõita nii kiiresti, kui endale mugav tundub. Siis on näha, kus me teistega võrreldes paikneme,» ütles Linnamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles