Jüri Vipsi meeskonnakaaslane jäi alatu tiimikäskluse tõttu meistritiitlist ilma

Postimees Sport
Copy
Jüri Vips (vasakul) ja Liam Lawson.
Jüri Vips (vasakul) ja Liam Lawson. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Eesti parima vormelisõitja Jüri Vipsi tiimikaaslane Liam Lawson osales lisaks vormel 2 sarjale ka Saksamaa kereautode võistlussarjas DTM. Viimasel etapil oli ta lähedal meistritiitlile, kuid ebaõnn ja alatu tiimikäsklus jätsid uusmeremaalase tiitlivööst ilma.

Lawsonil olid viimasel etapil kõik võimalused, et tiitlit võita, kuid viimase sõidu avakurvis rammis tiitlipretendent Kelvin van der Linde mehe rajalt välja. Võistluse lõpuks olid mõlemad mehed kõrgest mängust väljas ning teoreetiline võimalus oli tiitel võita ka Maximilian Götzil, kuid kolmandat kohta hoidnud sakslane pidanuks sõidu võitma.

See sai võimalikuks ainult tänu sellele, et tema ees sõitnud teised Mercedesed võtsid viimastel ringidel hoo maha ja lubasid Götzil sõidu võita. Kuigi tehasemeeskondasid sarjas ei sõida, siis tundub, et autotootja pani siiski tiimikäsklused maksvusele, et tiitel läks Saksamaa automargile. Götz pööras Mercedese rooli, Lawson istus Ferraris.

Götz (Mercedes-AMG Team HRT) võitisd tiitli 230 punktiga, Lawson (Red Bull AlphaTauri AF Corse) jäi temast maha kolme punktiga. Lõuna-aafriklane Kelvin van der Linde (Team ABT Sportsline) arvele jäi 208 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles