Heinmets ja Pildre tulid jääpurjetamise EMil pronksile

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veljo Heinmets ja Roland Pildre.
Veljo Heinmets ja Roland Pildre. Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Rootsis Hjälmareni järvel peetud kahemehe jääpurjeka Monotüüp-XV Euroopa meistrivõistlustel teenisid Veljo Heinmets ja Roland Pildre välja pronksmedalid.

EMi võidu vormistasid venelased Vadim Bikler ja Alex Vostronosov ning hõbedale tulid rootslased Bernhard Rost ja Tore Lewander.

Üheksa võistlussõidu kokkuvõttes said Saaremaa Merispordi Seltsi esindavad Veljo Heinmets ja Roland Pildre 23 võistelnud meeskonna seas kolmanda koha vääriliselt punkte, esimene sõit õnnestus meestel ka võita ning esikolmikus finišeeriti veel kahel korral.

Esikümnesse mahtus veel kaks saarlaste tiimi: Meelis Saarlaid ja Urmas Kruusmägi tulid kaheksandale ning Priit Saarlaid ja Taavi Välisson üheksandale kohale. Ka regati 12. kohaga lõpetanud Juhan Kolk ja Ott Kolk jääpurjetavad Saaremaa Merispordi Seltsi ridades. Võistluse kolmanda sõidu järel kokkupõrkes purunenud varustuse tõttu katkestama pidanud mullused Euroopa meistrid Vello Jürjo ja Andres Laul (ESS Kalev Jahtklubi) pidid seekord leppima 17. kohaga.

Samas peetud Balti karikavõistlustel saavutasid Heinmets ja Pildre Rosti ja Lewanderi ning venelaste Igor Bolshakovi ja Kirill Kasputini järel samuti 3. koha. Juhan Kolk ja Ott Kolk tulid seitsmendaks, Meelis Saarlaid ja Urmas Kruusmägi 10. ning Priit Saarlaid ja Taavi Välisson 11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles