Jalgpallitreener: mokatubaka kasutamine on muutunud sõltuvuseks, seda anutakse ka arstidelt

Postimees Sport
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Mokatubakas ehk snus on tuntud ka Eesti sportlaste seas, kuid Inglismaa esiliigaklubi Sunderlandi peatreener Lee Johnson arvas, et snus on kahjulik mängijate tervisele, nii füüsiliselt kui psüühiliselt.

Snus on spordiringkondades levinud tänu sellele, et peaks olema tunduvalt vähem tervist laastavam kui seda on suitsetamine. Johnsonil on aga oma kogemus, millist mõju on mokatubakas mänginud ka profisportlaste elus.

«See annab sulle kaifi. Ma pole seda ise proovinud, kuid mängijate suheldes olen mõistnud, et see on äärmiselt sõltuvust tekitav,» ütles Johnson intervjuus TalkSPORTile.

«Mul on tuua näide, kus mängija on sellest niivõrd sõltuvuses, et kui ta on pidanud operatsiooni pärast jääma ööseks haiglasse, siis ta on palunud arste ja õdesid, et nad tooksid talle tupsu. Muidu ta läheb ja teeb seda ise, kuigi on näiteks tulnud just põlveoperatsioonilt.

«See on äärmiselt sõltuvust tekitav ja see mõlgub pidevalt mõtetes ja just seepärast on see muutunud ohtlikuks,» nentis treener.

Ta on näinud mängijaid, kes on snusist täiesti sõltuvuses ning kardab, et paljud lihtsalt ei tea, et ka sellel mõnuainel on negatiivsed küljed, eriti aktiivsetele sportlastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles