VIDEOD Ungari võitles Wembleyl välja viigi, külaliste fännid andsid korrakaitsjatele kolki

Postimees Sport
Copy
Wembley staadionil toimunud madin politsei ja Ungari fännide vahel.
Wembley staadionil toimunud madin politsei ja Ungari fännide vahel. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA/Scanpix

Teisipäeval toimus jalgpalli MM-valikturniiri Euroopa tsoonis 14 kohtumist. Üheks kesksemaks neist kujunes Londonis Wembley staadionil toimunud mäng Inglismaa ja Ungari vahel, mis lõppes 1:1 viigiga, kuid lõi laineid ka teistel põhjustel. Võrdlemisi kohtumise alguses kiskusid tüli üles Ungari fännid, kes ründasid korrakaitsjaid ja sundisid neid taganema staadionikoridori.

Viigiga lõppenud I-grupi kohtumise väravad löödi avapoolajal. Ungarlaste avavärav sündis penaltist, mille realiseeris 24. minutil Roland Sallai. Üheksa minutit hiljem inglased viigistasid, karistuslöögist tulnud palli lõi väravasse John Stones.

Inglismaa ei suutnud esimest korda pärast 2012. aastat koduväljakul suurturniiri kvalifikatsioonimängu võita. Lisaks on Ungari meeskond, kellele Inglismaa pole kaotanud aastast 1962.

Pallimuru kõrval lõid laineid aga Ungari fännid, kellest vähemalt üks pildus tribüünilt kohtuniku suunas rassistlike solvanguid. Teda vahistama tõtanud politseinikele osutasid ungarlased vastupanu ning kumminuiadega varustatud olnud korrakaitsjatele andsid fännid kolki ning surusid nad tagasi staadioniruumidesse.

Londoni politsei sõnul polnud siiski korrarikkumine väga hull, vahi alla võeti lõpuks üks inimene. Inglismaa ajaleht Daily Mail kirjutas aga oma pealkirjas lakooniliselt: «On aeg Ungari pätid keelustada».

Ungari fännid on viimastel kuudel saanud Euroopa jalgpalliliidult (UEFA) mitmeid karistusi, nad on varem pidanud oma kodumängud pidama suletud uste ees, sest nende fännid on vastaste mängijaid rassistlikult rünnanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles