Kuidas mõjutab Läti eriolukord nendega ühiselt peetavaid pallimängude liigasid?

Ville Arike
, reporter
Copy
Erinevalt 2020. aastast mängiti tänavu kevadel Eesti-Läti korvpalliliiga tiitel jälle välja. Esikoha võitis BC Kalev/Cramo.
Erinevalt 2020. aastast mängiti tänavu kevadel Eesti-Läti korvpalliliiga tiitel jälle välja. Esikoha võitis BC Kalev/Cramo. Foto: Renars Koris/Eesti Korvpalliliit

«Enne veel, kui tubased meelelahutusüritused Lätis alates esmaspäevast mitmeks kuuks päris pausile pannakse, külastab Rakvere Tarvas laupäeval Eesti-Läti korvpalliliiga mängu raames Riias Läti ülikooli tiimi,» tehti Tarva Facebooki lehele laupäeval sissekanne, mis seisab seal praegugi. Kas asi on tõesti nii hull, et erinevate spiordialade Eesti-Läti ja Balti liigad lähevad pausile?

Vähemalt esialgu mitte. Virumaa kossutiimi teade oli ajendatud eelmisel nädalal lõunast saabunud uudisest, milles konkreetsust tõepoolest ülemäära palju polnud. Segadust on veel praegugi, kuid suures plaanis on Lätist tulnud info, et tippsport saab jätkuda. Seda kinnitasid lõunanaabritega ühiseid korv-, võrk- ja käsipalliliigasid korraldavad inimesed.

«Vähemalt esialgu ei mõjuta Läti erakorraline olukord profispordi jätkumist, küll käib jutt võimalikust noortespordi sulgemisest. Põhiline vahe tekib vaktsineeritud ja vaktsineerimata inimeste vahel – jutt käib pealtvaatajatest. Mittevaktsineeritutele hakatakse seadma lisapiiranguid. Tõenäoliselt peavad nad võistlusel hakkama viibima eraldi sektoris ning lisaks kandma maski,» ütles Postimehele Eesti Korvpalliliidu liigade ja võistluste juht Henri Ausmaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles