Mängust Eestiga eemale jäänud Walesi jalgpalluril tuvastati vähk

Christopher Krutto
Copy
David Brooks.
David Brooks. Foto: Andrew /Scanpix

Walesi jalgpallur David Brooks jäi rahvuskoondise viimastest mängudest haiguse tõttu eemale. Nüüd avaldas 24-aastane noormees, et tal diagnoositi vähk.

Kolmapäeval tunnistas Brooks, et tal tuvastati teise astme Hodgkini lümfoom. «Seda on mul väga keeruline kirjutada. Mul tuvastati teise astme Hodgkini lümfoom ja alustan järgmisel nädalal ravi,» seisis Brooksi ühismeedias avaldatud teates.

«Kuigi see tuleb šokina nii mulle kui ka perele, siis prognoos on positiivne ja olen enesekindel, et paranen täielikult ja saan peagi uuesti jalgpalli mängida,» oli noor jalgpallur optimistlik.

«Sooviksin tänada arste, õdesid, konsultante ja teisi, kes on mind professionaalselt, soojalt ja mõistvalt sellel perioodil ravinud. Sooviksin tänada ka kõiki Walesi jalgpalliliidus, sest ilma nende meditsiinitiimi kiire reageerimiseta poleks me pruukinud haigust avastada. Lisaks tahan tänada AFC Bournemouthi nende toe ja abi eest viimasel nädalal,» jätkas Brooks.

Lisaks sellele palus ta, et tema privaatsust austataks ja lubas avalikkust teavitada, kui on veel uudiseid.

Mis on Hodgkini lümfoom?

Hodgkini lümfoom (edaspidi HL) kuulub agressiivsete lümfoomide gruppi, mis erineb mitte-Hodgkini lümfoomidest (edaspidi NHL) oma rakulise ehituse, haiguse kulu ja prognoosi poolest. HL võib esineda nii lastel, noorukitel kui ka eakatel patsientidel.

Kui haiguse ulatus on piiratud, siis allub see ravile hästi ning kuni 90% patsientidest saavad terveks. Kuigi ulatuslikuma levikuga haiguse korral on tervenemise protsent madalam, on see siiski üsna kõrge. Antud haiguse juures omab vanus prognostilist tähendust. HL on üks väheseid vereloomehaigusi, millel on väga hea tervenemise prognoos, kuid see puudutab eelkõige noori patsiente (kuni 50-aastaseid patsiente).

Allikas: Onkoloogiakeskus.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles