Hyundai WRC-autoga startiv Solberg: nende WRC-autodega on hämmastav sõita

Christopher Krutto
Copy
Oliver Solberg sai viimati WRC-auto rooli juunis toimunud Safari rallil.
Oliver Solberg sai viimati WRC-auto rooli juunis toimunud Safari rallil. Foto: Tony Karumba/SCANPIX

Sel nädalavahetusel pääseb autoralli MM-sarjas WRC-autoga rajale 20-aastane Oliver Solberg, kelle jaoks on see selle masinaga kolmas MM-start.

Kuigi MM-sarjas pole Solberg veel WRC-autoga asfaldil startinud, kuid suvel sai ta masinat kõva kattega teel proovida, kui võidutses Alba rallil. Samas tunnistab noormees, et Kataloonias ootab teda täiesti teistsugune väljakutse.

«Albas oli palju väiksem võistlus. See oli ainult võimalus selle autoga ilma surveta kilomeetreid koguda. Sel nädalal on MM-etapp. Minu jaoks on peamine kogemuse hankimine. Iga kurv ja kilomeeter aitab mul kogemusi hankida ja auto kohta rohkem õppida ja seda ma tahangi,» rääkis Solberg.

«Õppimise ja kogemuste hankimise protsessis kurve lõigata ei saa. Pean seda tegema samm-sammult,» lisas ta.

Tuleval hooajal saab ta WRC-autoga rohkem etappe, sest hakkab täitma Craig Breenist tühjaks jäänud kohta, kuid sellele ta liigselt ei mõtle. «Olen kõigest 20-aastane ja see on suur samm minu karjääris. Aga olen selleks valmis ja ei jõua ära oodata,» ütles pedaalitallaja.

«Enne seda on mul võimalus nautida Hyundai i20 WRC-ga Hispaania asfaldil sõitmist. Mäletan Albast, et see jõud ja survejõud läbi kiirete kurvide on nende WRC-autodega hämmastav. Loodetavasti saame hea ilma ja stabiilsed olud. Nii saaksin ma auto kohta paremini õppida ja see oleks ka pealtvaatajate jaoks mõnusam,» lõpetas Solberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles