Barcelona määras jalgpallitalendi hinnaks miljard eurot

Karl-Joosep Küngas
Copy
Pedri Barcelona mängusärgis.
Pedri Barcelona mängusärgis. Foto: ALBERT GEA/Scanpix

Hispaania jalgpallihiid FC Barcelona sõlmis enda kasvandiku Pedriga uue lepingu, mis kestab 2026. aasta suveni.

18-aastane Pedri on maailmas väga hinnatud noormängija. Seetõttu kindlustas Barcelona, et tema ostu korral tuleb maksta ka väärilist tasu. Hispaania koondislase väljaostuklausliks määrati ulmelised miljard eurot.

Pedri on Barcelona põhimeeskonda kuulunud alates möödunud hooajast. Tal on õnnestunud selle ajaga joosta väljakule juba 56 kohtumises, milles ta on löönud ka neli väravat ja jaganud kuus väravasöötu.

Barcelona usub, et Pedrist võib kasvada järgmine jalgpalli superstaar. Ta jõudis enda 50. kohtumiseni legendaarses klubis juba 18 aasta ja nelja kuu vanusena. Temast on kiiremini sarnase kohtumiste arvuni jõudnud ainult Serbia päritolu Hispaania endine talent Bojan Krkić, kes mängis Kataloonias aastatel 2007–2011.

Pedri on jõudnud juba ka Hispaania koondises erinevate rekorditeni. Temast sai noorim mängumees, kes on mänginud Euroopa meistrivõistluste finaalturniiris. Hispaania koondisega tänavusel EMil poolfinaali jõudnud Pedri tunnistati kogu turniiri parimaks noormängijaks. Tema auhinnakappi kuulub ka Tokyo olümpiamängude pronksmedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles