Vaktsiinivastane korvpallitäht: ma ei allu survele

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kyrie Irving.
Kyrie Irving. Foto: Jason Szenes/Scanpix

Korvpalliliigas NBA palliv Kyrie Irving peab tuleval hooajal enda koduklubi Brooklyn Netsi kohtumisi suure tõenäosusega kodust vaatama. Seda põhjusel, et ta keeldub koroonavaktsiinist, mis on New Yorgi osariigis vajalik NBAs mängimiseks.

New Yorgi osariigis kehtivate reeglite kohaselt pole vaktsineerimata inimestel õigus spordisaalidesse siseneda. Just selles riigiosas paikneb aga Brooklyn Netsi meeskond, mille ridadesse kuulub ka tähtmängija Irving.

Oma pallikäsitlusoskuse poolest tuntud Irving on aga täielik vaktsiinivastane ning paljude vandenõuteooriate uskuja. Seetõttu pole ta ka huvitatud koroonavaktsiinist, et NBA-s pallida.

29-aastane korvpallur vestles oma fännidega sotsiaalmeedias ning seal kinnitas ta, et lähiajal teda NBA-s ei näe. «Ma teen nii nagu endale kasulikuks arvan. Ma ei allu survele ja seega loobun koroonavaktsiinist,» sõnas Irving, kes kummutas kuulujutud, et ta võib karjäärile joone alla tõmmata. «Ma ei lahku kindlasti, sest mul on korvpallimaailmale veel palju anda.»

Kuigi Brooklyn Netsi juhtkonnal oleks õigus anda Irvingule võimalus mängida välismängudel, kus ei viibita New Yorgi ja California osariikides, siis selliselt ei talitata. Netsi peamänedžer Sean Marks austab Irvingu otsust ja temaga hetkel ei arvesta.

«Austame tema valikut, aga hetkel ei saa teda meeskonna tegemistesse arvestada. Me ei luba ühelgi mängijal olla ainult osaliselt meeskonna juures. Meil on kvaliteetsed mängumehed, kellega soovime tänavu midagi suurt saavutada,» lausus Marks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles