Eesti koondise liidrid jahivad kõrgeid kohti erinevat rada käies

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tuuli Tomingas ootab, et oleks paremas vormis kui möödnud hooaegadel, ning püüab vältida ärakukkumist.
Tuuli Tomingas ootab, et oleks paremas vormis kui möödnud hooaegadel, ning püüab vältida ärakukkumist. Foto: Foto: Jarek Jõepera

Eesti laskesuusatamine on viimastel aastatel lootnud peamiselt naissportlastele, kes on MK-sarjas häid tulemusi saavutanud. Koondise selged liidrid on viimastel aastatel kõrgeid kohti noppinud Tuuli Tomingas ja Johanna Talihärm, kes aga algavaks hooajaks erineva lähtepunkti võtnud.

Kui saabus teade, et tänavuseks hooajaks saabub Eesti koondisele appi uus peatreener Fiodar Svoboda, siis kõlas kohe ka palju arvamusi. Nõnda otsustaski osa sportlasi jätkata vanaviisi Indrek Tobrelutsu juhendamisel ning teine osa järgib Svoboda näpunäiteid. Kui Talihärm jätkab Eesti koondise juures treeninguid, siis Tomingas ehitas enda ümber oma võistkonna, kuhu kuuluvad ka Robert Heldna ja Susan Külm.

26-aastast Tomingast vaevasid möödunud hooajal jalaprobleemid, mis ei lubanud tal kevadel enam kõrgete kohtade nimel sõita. Ta käis ka operatsioonil, kus vabastati ebavajalikud pinged, ning nüüd peaks sellega kõik korras olema. Seda näitasid ka esimesed treeningud lumel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles