Ergutustüdrukutest siivutuid videoid levitanud NFLi klubi peatreener astus tagasi

Postimees Sport
Copy
Washington Redskinsi tantsutüdrukud. Foto on illustratiivne.
Washington Redskinsi tantsutüdrukud. Foto on illustratiivne. Foto: JOE ROBBINS/AFP PHOTO/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Scanpix

Ameerika jalgpalli (NFL) klubi Las Vegas Raidersi tunnustatud peatreener Jon Gruden lahkus ametist, sest oli aastate vältel kostitanud ametikaaslasi rassistlike ja homofooblike kommentaaridega. Tagatipuks oli treener sõprusringkonnas levitanud Washington Redskinsi tantsutüdrukutest filmitud siivutut videot, mille viimased olid ise filminud eraviisiliseks kasutamiseks ühe fotosessiooni ajal.

Tantsutüdrukute kaasus pärineb tegelikult 2008. aastast ning selle üle on ka juba kohtus vaieldud. Kuid alles sel nädalal tuli Grudeni rassistlike kommentaaride valguses välja, et mees on seda videot jaganud mitmete spordialade tipptegelastega. See tegi asjasse segatud tantsutüdrukud nõutuks.

Washingtoni klubi ergutustüdrukud ei mõista, miks pole nendega siiani jagatud uurimise raportit. «Kui poleks ilmunud New York Timesi artiklit, poleks me eales teada saanud, et need videod ja pildid liikusid NFLi väga tähtsate persoonide vahel,» ütles aastatel 2016.–2021. aastal Washingtoni Redskinsi ergutustüdruk olnud Candess Correll.

Siiski sai Grudeni kirstunaelaks rassistlikud väljaütlemised ning just seepärast astus ta nädala alguses ametist tagasi. «Ma armastan Raidersi klubi ja ei taha neile koormaks olla. Mul on kahju, ma ei tahtnud kedagi solvata,» ütles Gruden.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles