VIDEO ⟩ Ühe Toyota võistluspaari jaoks lõppes Kataloonia ralli juba avakatsel

Postimees Sport
Copy
Takamoto Katsuta Toyota Yaris WRC-auto Kataloonia MM-ralli esimese katse finišis.
Takamoto Katsuta Toyota Yaris WRC-auto Kataloonia MM-ralli esimese katse finišis. Foto: Ekraanipilt

Reedel alanud Kataloonia MM-rallil toimus WRC-sõitjate seas esimene katkestamine juba avakatsel. Jaapanlane Takamoto Katsuta sõitis katse lõpus kitsal asfaltteel teepiirdesse ja lõhkus auto vasakpoolse esivedrustuse.

Katsuta ei näidanud 20 km pikkuse katse vaheaegades esimeste sõitjatega võrdseid aegasid, ta suutis edestada vaid Oliver Solbergi ja Gus Greensmithi. Pärast 17,1 km vaheajapunkti sõitis ta ühe paremkurvi liiga laiaks ja põrutas metallist teepiirdesse.

Tema Toyota jäi risti keset katset seisma, kuid tänu pealtvaatajate abile saadi auto uuesti liikuma. Paraku oli kokkupõrge sedavõrd suur, et jaapanlase auto vasakpoolne esivedrustus oli saanud palju kannatada. Ta jõudis küll finišisse, kaotas katse võitnud Elfyn Evansile 1.17,8, kuid auto tundub sedavõrd vigastatud, et tänane rallipäev tuleb katki jätta. Jääb vaid üle loota, et auto turvapuur jäi terveks, siis peaks Katsuta laupäeval taas võistlustulle naasma.

«Ma sain legendist natukene valesti aru. Arvasin, et kurv on lihtsam, aga see läks palju kiiremini kitsamaks. Mul on tiimist kahju. Tahtsime siin kiirust näidata ja hea tulemuse teha, aga ralli lõppes minu enda vea pärast. Mul pole väga midagi muud öelda. Loodan homme tagasi olla,» ütles Katsuta WRC All Live'ile.

Katsuta kõrval istus esimest rallit kaardilugeja Aaron Johnston, kuna tema põhiline partner Dan Barritt on jätkuvalt Rally Estonial saadud seljavihastuse tõttu võistluspausil. Iirlane Johnston oli varem Oliver Solbergi kaardilugeja.

Avakatse järel juhib Kataloonia rallit Evans, järgnevad Thierry Neuville (+5,1), Sébastien Ogier (+8,1) ja Ott Tänak (+9,0). Ralli kõige olulisemaid hetki saab jälgida Postimehe otseblogis ja kuulata ralliraadiost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles