Tartu Rocki kunagine sangar meenutas, kuidas venelased üritasid teda üle osta

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rocki mehed Brian Cusworth (vasakult), Marek Doronin, Georgi Tsintsadze ja Tanel Tein.
Rocki mehed Brian Cusworth (vasakult), Marek Doronin, Georgi Tsintsadze ja Tanel Tein. Foto: Sille Annuk

Eesti korvpallisõbrale tuttav grusiin Giorgi Tsintsadze avaldas Gruusia korvpalliliidule, et noorena soovisid venelased teda enda koondisesse meelitada. Tsintsadze loobus pakkumisest ning on tänaseks pidanud Gruusia koondises 187 kohtumist, millega on ülikindel rekordinternatsionaal.

17-aastasena kuulus Tsintsadze Venemaa suurklubi Moskva CSKA noorteakadeemiasse. Sel ajal pakuti talle ka Venemaa kodakondsust.

«Ma liitusin Moskva CSKA meeskonnaga 2003. aastal. Mulle pakuti kohe ka Venemaa kodakondsust, mis tähendanuks suuremat töötasu. Liiga pikalt seda pakkumist ma ei kaalunud ning otsustasin iseseisvalt, et mängin ikkagi Gruusia koondise eest,» lausus Tsintsadze.

«Ma ei kahetse midagi. Olen uhke, et valisin Gruusia koondise ja mulle meeldib selles meeskonnas mängida.»

Olles valiku langetanud, siis ei teeninud Tsintsadze ka CSKA ridades liiga palju mänguaega. 2006. aastal tegi grusiin karjääris üllatava sammu ning liitus Tartu Rocki meeskonnaga. See avas talle palju uusi uksi.

«Olin CSKA-ga liitudes 17-aastane. Noormehena ei saanud ma mänguaega. Eestis ootas mind hoopis teine keskkond, sest vaatamata minu vanusest, usaldati mind platsile. Sain enda oskusi näidata Balti liigas selliste meeskondade vastu nagu Kaunase Žalgiris ja Vilniuse Lietuvos Rytas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles