Pärnu sai Lätis hakkama suurüllatusega, Eesti koondislaselt supermäng

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mihkel Kirves kogus võidumängus Riia VEFi vastu üleplatsimehena 26 punkti.
Mihkel Kirves kogus võidumängus Riia VEFi vastu üleplatsimehena 26 punkti. Foto: Madis Sinivee

Pärnu Sadama korvpalliklubi teenis Eesti-Läti korvpalliliigas väga magusa võidu, kui võõrsil oldi 95:92 üle Riia VEFist. 

Seni olid mõlemad meeskonnad Eesti-Läti ühisliigat võidukalt alustanud. Kui Pärnul oli turniiritabelis kirjas üks võit Liepaja üle, siis VEF alistanud juba kolm vastast.

Tänases kohtumises oli VEF ülisuur favoriit ning lätlased alustasidki kohtumist edukamalt. Kiiresti haarati kaheksapunktiline eduseis, et Pärnu mängumehed suutsid enam-vähem vastastega sammu pidada.

Teisel veerandil lükkas Pärnu aga järgmise käigu sisse ning enam lätlasi juhtima ei lubanudki. Viimastel minutitel jõudsid VEFi mehed küll punkti kaugusele, ent pärnakad suutsid otsustavatel hetkedel tähtsaid viskeid tabada.

Üleplatsimeheks kerkis täna Eesti koondise ääremängija Mihkel Kirves, kelle arvele kirjutati võimas kaksikduubel 26 punkti ja 11 lauapalli. Teda toetasid Kasey Jamal Hill, Andris Misters ja Siim-Markus Post vastavalt 20, 13 ja 12 silmaga. VEFi parimaks punktikütiks oli 23 silma visanud Kristers Zoriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles