Kristin Kuuba võitles end Hollandis finaali

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristin Kuuba.
Kristin Kuuba. Foto: Tairo Lutter

Rahvusvahelise sulgpalliliidu International Challenge’i kategooriasse kuuluval Yonex Dutch Openil Almeres on teise asetusega Kristin Kuuba jõudnud pühapäeval peetavasse finaali ning kindlustanud endale vähemalt teise koha.

Laupäeva ennelõunal peetud veerandfinaalis mängis Eesti esireket üle tšehhitari Tereza Švábíková 21:18, 21:14 ning õhtupoolikul poolfinaalis sai pärast kaotatud avageimi jagu ka ungarlannast Vivien Sandorhazist (BWF 159.) 18:21, 21:11, 21:11.

Kuuba ja Sandorhazi mängu algus ennustas, et kõik kulgeb samamoodi kui kolmes eelnevas nendevahelises vastasseisus – need kõik oli eestlanna võitnud kahes geimis. Nüüdki sai Kuuba ette 3:1 ning ehkki vahepeal oli seis ka viigiline, juhtis meie esireket intervalliks 11:8. Edasi kahjuks nii libedalt ei läinud. 20-aastane Sandorhazi noppis seitse punkti järjest ja ehkki Kristin suutis neljapunktilise kaotusseisu mitu korda viigiks mängida, juhtima ta enam ei pääsenud. Ungarlanna võitis 18 minutit väldanud avageimi 21:18.

Teises geimis leidis Kuuba korraliku rütmi viigiseisult 4:4, rebides ette 11:4. Seekord ta endale ärakukkumist ei lubanud ning viis 21:11 võiduga mängu kolmandasse geimi. Otsustavas kolmandas geimis ei lubanud Kuuba vastast kordagi ette, ehkki 4:1 algedu sulas 4:4 viigiks. Pooltevahetuseks oli tartlanna ees 11:7 ning sillutas seejärel vahet üha turvalisemaks (14:9, 19:10). Finaalikoha tagas Kuubale teise matšpalli punktiks vormistamine.

Kuuba finaalivastase selgitavad õhtul Abigail Holden (Inglismaa) ja kaheksanda asetusega Aakarshi Kashyap (India).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles