Tartu pidi kodus tunnistama debütant Viimsi paremust

Karl-Joosep Küngas
Copy
KK Viimsi mängijad.
KK Viimsi mängijad. Foto: KK Viimsi Facebook

​Tartu Ülikool Maks & Moorits pidas nädala teise kodumängu ja võttis vastu Paf Eesti-Läti liiga debütandi KK Viimsi/Sportlandi. Tasavägise avapoolaja järel said külalised kolmandal veerandil oma mängu paremini jooksma ja võitsid kohtumise 82:65.

Tartu Ülikooli spordihoones ajastule omaselt vähese publiku ees peetud kohtumises ei teinud Tartu poolel jalavigastuse tõttu kaasa üks seniseid liidreid Adomas Drungilas ja ka Robin Kivi jäi jalavigastuse pärast erariietesse. Viimsi meeskonna eest tegi seevastu oma debüüdi lätlane Ronalds Zakis, kes näitas et tema mänguarsenali on lisandunud ka kaugvisked.

Kodumeeskond jäi mängu alguses küll taha, ent kogus end kiiresti ja läks peagi juhtima. Aga just Zakise kolmepunktivisked olid need, mis Viimsil lasid avaveerandi lõpuks initsiatiivi haarata. Teise veerandi lõpuminutitel oli taas Zakis see, kes mängu murrangu tõi. Tema seitse järjestikkust punkti viisid Viimsi poolajapausiks ette 38:31.

Mängu saatuse osas sai palju paika kolmanda veerandi keskel, mil Viimsi punus kokku 11:0 spurdi ja läks enne viimast neljandikku kohtumist 20ga juhtima seisul 60:40. Neljandal perioodil enam mängupildis muutust ei tulnud ja pea kõikides elementides vastase paremust tunnistama pidanud tartlased pidid lõpuks tabelisse kirjutama 65:82 kaotuse.

Hendrik Eelmäe kogus ligi 32 mänguminutiga 18 punkti ja üheksa lauapalli. Emmanuel Wembi lisas 10 punkti ja viis lauapalli.

Viimsi parimana sai Rolands Zakis kirja 22 punkti, kaugvisked seejuures 5/7. Devin Harris tõi 10 punkti, kuus lauapalli ja kuus korvisöötu.

Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreeneri Toomas Kandimaa hinnangul otsustasid mängu vastaste pikkade kaugvisked. «Tuleb tunnustada Viimsi võistkonda – nad tegid hea mängu. Zakise ja Vene kaugvisked olid meie jaoks väljaspool arvestust, aga neist tuli kokku pea 20 punkti. Meie meeskonnas oli täna puudu värskusest. Kindlasti Drungilase ja Kivi vigastused muudavad rotatsiooni, aga peame särtsu leidma, sest järgmisel nädalal on juba uue liiga mängud Valmieras ja nädala lõpus kodus Ogre,» sõnas Kandimaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles