Florat troonilt kukutada sooviv Levadia teenis šokk-kaotuse

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tulevik hammustas laupäeval Viljandi linnastaadionil peetud Premium-liiga põhihooaja viimases kodumängus tabeli liidrit Levadiat ning võttis 3:2 võidu.
Tulevik hammustas laupäeval Viljandi linnastaadionil peetud Premium-liiga põhihooaja viimases kodumängus tabeli liidrit Levadiat ning võttis 3:2 võidu. Foto: Marko Saarm

Eesti jalgpalli Premium liiga pakkus täna üllatustulemuse. Turniiritabeli alumises osas olev Viljandi Tulevik suutis 3:2 alistada liidri FCI Levadia.

Premium liigas esikohta hoidev Levadia sõitis külla Tulevikule ning arvestades meeskondade viimaste aastate lahinguid, siis oodati seal kindlaid võidupunkte. Viimased seitse kohtumist olid lõppenud just Tallinna meeskonna võiduga, neist kolm tänavusel hooajal.

Kohtumine Viljandi linnastaadionil algaski külalistele oodatult. Frank Liivak viis nad juba 12. minutil juhtima. Pärast seda hakkas aga alles juhtuma.

Viljandi lõi avapoolajal seisuks 1:1 ning lisas sellele teisel poolajal veel kaks tabamust. Kolmandal lisaminutil õnnestus Levadial kaotusseisu küll vähendada, ent kaotust enam vältida ei suudetud.

Tegemist oli alles kolmanda korraga sel hooajal, kui Levadia lahkus kõrgliiga kohtumisest kaotajana väljakult. Viljandile seevastu oli see tänavu kaheksas võit.

Turniiritabel muutus nüüd väga põnevaks. Levadia jätkab küll pärast 27. vooru liidrina olles 26 kohtumisega kogunud 67 punkti, ent kolm mängu vähem pidanud FC Flora jääb neist nüüd 11 silma kaugusele. Arvestades, et tänavu kohtuvad kaks liidrit veel kaks korda, siis on tiitlisaatus väga lahtine. Viljandi jätkab 27 silmaga kaheksandal real ning neil väljalangemisgruppi kukkumisest pääsu pole.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles