Õnnetu puugihammustus võinuks Saksa suusalegendi hauda viia

Christopher Krutto
Copy
Christian Neureuther
Christian Neureuther Foto: STAR-MEDIA via www.imago-images.de/Scanpix

Saksamaa suusalegend Christian Neureuther naudib 72-aastasena pensionipõlve, kuid võinuks möödunud suvel puugihammustusse surra

Kronen Zeitung kirjutab, et Saksa suusalegend raius suvel metsas puid, kui teda hammustas puuk. Suusalegend nakatus seetõttu meningoentsefaliiti, mis põhjustab aju ja ajukelme põletikku.

«Mul väga vedas, sest ma ise puuki ei märganud. Läksid mõned nädalad, kui hakkasin ennast halvasti tundma. Arvasin, et mul on vöötohatis, kuid läksin lapse survel Garmischi haiglasse,» kirjeldas Neureuther, kuidas haigus diagnoositi.

«Mul ei ole esimesest nädalast üldse mälestusi. Ma olin täiesti apaatiline, mul oli probleeme teadvusel püsimisega ja ilmselt ka palavik. Siis viidi mind Innsbrucki haigla neuroloogiaosakonda. Mu aju ei töötanud enam korralikult. Kõik ujus silme ees vasakult paremal ja uimas oli hullumeelne.

Mäletan, et kui öösiti pidin tualetis käima, siis tabas mind, et ma ei suutnud enam püsti püsida,» meenutas sakslane, kes toetus raskel ajal naisele Rosi Mittermaierile ja pojale Felix Nereutherile, kes samuti tippspordiga tegeles.

Tänase päevani on tal haiguse tõttu tugevad seljavalud ja pea keeramine on keeruline, kuid ta usub, et suudab ühel päeval haiguse tänu arstidele seljatada.

Kuigi Neureuther võitis kuuel korral slaalomis MK-etapi, siis olümpiamängudel ja MMidel ta medalitele kordagi ei jõudnud. Tema poeg Felix tegi edukama karjääri ja krooniti korra ka maailmameistriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles