Tarvas alistus Raplale ja kaotas tõsise vigastuse saanud liidri

Karl-Joosep Küngas
Copy
Rakvere Tarvas peab edaspidi saama hakkama mängujuhita.
Rakvere Tarvas peab edaspidi saama hakkama mängujuhita. Foto: Aian Liiva / Virumaa Teataja

Eesti-Läti korvpalliliigas läksid vastamisi kaks seni võiduta meeskonda. Rapla Sadolini spordihoones võttis kodumeeskond 90:85 võidu Rakvere Tarva üle. Rakvere jaoks oli tänane mäng eriti nukker, sest raskelt sai vigastada mängujuht Bunyon Devell Tyson Jr.

Rapla tähistas täna enda 25. tegutsemisaastapäeva ning selle puhul oli meeskond riietunud retrovormidesse. Kohtumine oli aga Tarvaga väga kaasahaarav.

Mäng kulges tõsiselt justkui Ameerika mägedel. Esmalt haaras juhtohjad Tarvas, kes suurendas teisel veerandil eduseisu juba kahekohaliseks. Seejärel hakkasid tabama ka Rapla võõrleegionäride visked ning pikemale pausile mindi juba Rapla punktilises eduseisus (39:38). Seejuures juhtis Rapla avapoolajal mängu täpselt neli sekundit.

Teisel poolajal jätkus võrdsete heitlus. Initsiatiiv oli kergelt Rapla poolel, ent suurt eduseisu ei suudetud kätte võidelda. Mängu viimased sekundid olid seega väga pingelised.

14 sekundit enne lõppu oli Rapla juhtimas nelja punktiga, aga Tarvas polnud pead norgu lasknud. Tyson Jr. tabas kaheksa sekundit enne mängu lõppu kaugviske ja tegi seejärel kohe ka vea 19-aastasele Markus Ruubelile. Noormees oli aga vabavisetel kindel ning suurendas edu kolmele silmale. Järgnev rünnak oli aga Tarvale eriti valus. Tyson Jr. jooksis kiirelt üle, et kaugviskele minna, ent vigastas väga valusalt põlve. Lõpuks toimetati ameeriklane kaaslaste kätel väljakult minema.

Lõppseisu 90:85 vormistas Ruubeli lähivise koos sireeniga.

Võitjate edukaimaks kerkis Darryl George Tucker Jr 18 punkti ja 16 lauapalliga. Rickey Isaiah Justin Mc Gill toetas teda 17 silma, kuue korvisöödu ja kuue vaheltlõikega. Tarva suurim korvikütt oligi valusalt vigastada saanud Tyson Jr, kelle arvele jäi üleplatsimehena 24 punkti.

Eesti-Läti ühisliiga teises kohtumises oli TalTech selgelt 92:67 üle Tallinna Kalevi meeskonnast. Võitjate ridades viskas Mikk Jurkatamm koguni 30 punkti, Kalevi särgis säras Quincy Taylor 20 silmaga.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles