Noor tennisist sammus USA-s võiduka lõpuni ning tegi maailma edetabelis korraliku hüppe

Karl-Joosep Küngas
Copy
Paula Badosa.
Paula Badosa. Foto: Cynthia Lum/SCANPIX

Ameerika Ühendriikides toimunud Indian Wellsi tenniseturniir pakkus palju üllatusi. Veidi üllatuslik oli ka finaal, kus 23-aastane Paula Badosa alistas kogenud Victoria Azarenka 7:6, 2:6, 7:6.

Maailma edetabelis 27. positsiooni hoidnud Badosa jaoks oli see tänavu teine WTA-turniirivõit. Hooaja alguses triumfeeris ta ka Belgradis, ent Indian Wellsi võidutrofee on mõistagi palju kaalukam. See oli WTA 1000 turniir, mille auhinnafond ulatus koguni 7,2 miljoni euroni.

Badosa jaoks oli see kindlasti karjääri vägevaim võit, sest varem oli tema suurturniiride parimaks jäänud Prantsusmaa lahtiste meistrivõistluste veerandfinaal tänavusest hooajast. Eriti tõstab võidu väärtust asjaolu, et finaalis kukutas ta kahekordse slämmivõitja ja kolmekordse USA lahtiste finalisti Azarenka.

Indian Wellsis näidatud suurepärane mängupilt tõstab Badosat sel nädalal avaldatud maailma edetabelis uutesse kõrgustesse. Tänasest asub hispaanlanna 13. tabelireal, mis tähistab ka tema karjääri parimat saavutust. USAs veerandfinaali jõudnud Anett Kontaveit asub endiselt 20. positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles