Rikkaliku ajalooga Bayern püstitas võimsa tulevärgiga rekordi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Müncheni Bayerni poolel särasid taas Robert Lewandowski ja Serge Gnabry.
Müncheni Bayerni poolel särasid taas Robert Lewandowski ja Serge Gnabry. Foto: Joachim Bywaletz via www.imago-images.de/SCANPIX

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas läksid omavahel vastamisi kaks rivaali – Müncheni Bayern ja Bayeri Leverkusen. Oodatud lahingus tegi Bayern sotid selgeks juba rekordilise avapoolajaga.

Bayerile külla sõitnud valitsevad meistrid alustasid kohtumist meeletu survega. Skoori avas juba neljandal minutil Robert Lewandowski, kellele see oli Bundesligas hooaja kaheksandaks tabamuseks.

Alates 30. minutist pani Bayern käima aga tõelise tulevärgi. Järgneva kaheksa minutiga kõmmutati Bayeri väravasse veel neli palli. Oma teise tabamuse sai kirja Lewandowski ning lisaks talle jõudis kahel korral sihile Serge Gnabry ja tabamuse lisas ka Thomas Müller.

Teisel poolajal suutis Bayer küll ühe värava tagasi lüüa, ent suurest kaotusest see neid enam ei päästnud. Kaheksast kohtumisest kuus võitu ja ühe viigi teeninud Bayern asus ka 19 silmaga Saksamaa kõrgliiga liidriks.

Statistiliselt oli aga Bayeri vastu mängitud avapoolaeg Bayerni ajaloo vägevaim. Saksamaa tippklubil pole kunagi võõrsil olnud viieväravalist eduseisu ning seda koguni avapoolajal. Bayern on kokku ajaloos mänginud 958 Saksamaa kõrgliiga kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles