Olümpiahooajaks valmistuv Liiv: esimeste võistluste põhjal saab öelda, et suvine ettevalmistus on olnud suurepärane

Karl-Joosep Küngas
Copy
Marten Liiv sooviks olümpial startida nii 500, 1000 kui ka 1500 m distantsidel.
Marten Liiv sooviks olümpial startida nii 500, 1000 kui ka 1500 m distantsidel. Foto: Tairo Lutter

Eesti kiiruisutajat Marten Liiva ootab ilmselt senise karjääri tähtsaim hooaeg, mis tipneb olümpiamängudega. Eestlase ettevalmistus on tema enda sõnul möödunud suurepäraselt.

Liiv veetis kaks nädalat treeninglaagris Saksamaal ning seejärel tegi ka hooaja esimesed stardid. 9. oktoobril osales ta 500 meetri sõidus, kus sai ajaks 35,54, järgneval päeval aga juba kolm korda pikemal distantsil, kus uisutas välja kiireima aja Euroopas – 1.47,81.

«Jäin võistlusega üldiselt rahule. Tegemist oli sel hooaja esimese stardiga ja võisteldes tuli pisivigu sisse, millele järgnevad treeningud keskenduda. Järgmisel päeval tegin üle pika aja stardi 1500 m. Võistlus sujus hästi, võib-olla alustasin sõitu liiga kiiresti, aga sellest hoolimata sõitsin kiireima aja Euroopas,» lausus Liiv sotsiaalmeedias.

Nädal hiljem tegi Liiv veel kaks starti ning sedapuhku valis ta distantsideks 500- ja 1000- meetri uisutamised. Need aga toimisid ühel päeval. Lühemal distantsil oli ajaks 35,51 ning pikemal 1.08,94. 

«Hetkeseisuga on esimesed 100 m üpriski aeglane minu kohta ehk vajaka jääb stardikiirusest. Üldiselt olid mõlemad võistlused head ja jäin aegadega rahule. Järgmisel päeval sõitsin 500 m – 35,63. See sõit läks tegelikult aia taha. Võistlusele anti start 20 min varem kui ajakava seda ette näis. Sisuliselt kiirustasin kombinesooni endale selga ja otse starti, sellest hoolimata oli võistluse sooritus keskmine.»

Nende võistluste põhjal saigi Liiv järeldada, et vorm on päris hea ja suvine ettevalmistus kulgenud suurepäraselt. «Mõned nädalad on veel jäänud, et lihvida vormi ja juba varsti algabki esimene MK-etapp Poolas 12.–14. novembril.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles