Karikavõistluste veerandfinaalis lähevad vastamisi kaks meistriliiga klubi

Postimees Sport
Copy
HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja Raasiku/Mistra moodustavad loosi tahtel ainsa meistriliigapaari karikavõistluste veerandfinaalis.
HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja Raasiku/Mistra moodustavad loosi tahtel ainsa meistriliigapaari karikavõistluste veerandfinaalis. Foto: BHL arhiiv

Meeste karikavõistlustel käsipallis on kaheksa paremat meeskonda valmis alustama finaalneliku selgitamist. Sel nädalal stardib neljast veerandfinaalist kolm, tähelepanu keskendub Põlvasse – kus toimub kaks kohtumist – ning Kehrasse, kus leiab aset ainsa meistriliigapaari esimene vastasseis.

Loosirattas oli viis meistriliigaklubi, mis tähendas vähemalt üht omavahelist vastasseisu. Ja kokku loositi «loomulikult» karikakaitsja HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja mullune poolfinalist Raasiku/Mistra. Nii läheb viimase peatreener Jüri Lepp vastamisi klubiga, mille ta kümnel korral Eesti karikavõiduni tüürinud.

Raasiku püüab Kehra vastu esimest võitu

Kehralaste 11. karikavõit tuli eelmise aasta detsembris juba Mart Raudsepa käe all, Lepa juhendatav Raasiku/Mistra tunnistas pronksimängus SK Tapa paremust. Tänavu kohtusid meeskonnad korra Balti liigas ja Kehra sai kolm nädalat tagasi 26:21 võidu. Mullu kaotas Raasiku kõik neli omavahelist liigamängu kolme- kuni viieväravalise vahega.

«Loosiga muidugi ei vedanud, sest kui kolm tugevat meistriliiga klubi said vastased esiliigast, siis meie Kehraga peame omavahel tõestama, kes on kõlblik finaalnelikusse murdma. Kahe veerandfinaali vahel on väga pikk aeg, mis ühest küljest pole hea, aga teisalt annab rohkem aega vigade parandusi meeskonnas teha,» arutles Raasiku/Mistra peatreener Jüri Lepp.

«Kehra noored on tänavu lõpuks rohkem vastutust saanud ja mänginud hästi. Pink on neil lühikesevõitu, kuid mängivad targalt ja rahulikult ning on Balti liigaski saanud häid võite. Lihtne meil olema ei saa, aga lahingu anname kindlasti. Näis, kas see meid edasi aitab,» lisas Lepp.

Põlvat väisavad sel nädalal Viljandi HC ja Valga Käval

Karikasarja veerandfinaalideseeria avab teisipäeva õhtul Põlva/Arcwoodi ja Viljandi HC vastasseis. Küll erinevates liigades, aga mõlemad meeskonnad on sel hooajal suurepärases hoos. Põnev ajalugu ütleb, et viimati omavahel mängides ehk 2018. aasta karikavõistluste pronksimängus, said põlvalased 30:29 võidu.

Rekordilised 13 karikavõitu kogunud Põlva Serviti sai veerandfinaalis vastaseks esiliigatiimi Valga Kävali. Huvitaval kombel läheb Serviti kolmapäevasele mängule vastu kaotuse pealt, Käval aga värskete võiduemotsioonidega. Nädalavahetusel jäi Serviti eurosarjas alla Kaunase Granitas-Karysile, valgalased alistasid esiliigas kahel korral HC Tallas/Tallinna spordikooli.

Neljanda veerandfinaali algus lükkub edasi koondisepausi järgsesse aega, mil kolm ülejäänud paari peavad juba kordusmänge. Esiliigaklubi Põlva Coop võõrustab avamängus 2018. aasta karikavõitjat HC Tallinnat 9. novembril, nädal hiljem ollakse vastamisi Kalevi spordihallis.

Eesti karikavõistluste veerandfinaalid:

19.10. 20:00 Põlva/Arcwood – Viljandi HC (kordusmäng 10.11.)

20.10. 19:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Raasiku/Mistra (kordusmäng 9.11.)

20.10. 19:00 Põlva Serviti – Valga Käval (kordusmäng 11.11.)

9.11. 18:00 Põlva Coop – HC Tallinn (kordusmäng 16.11.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles