Kriisis Žalgiris saab hädavajalikku lisajõudu Lätimaalt

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Anžejs Pasecniks (valges).
Anžejs Pasecniks (valges). Foto: Nick Wass/AP/Scanpix

Leedu korvpalli au ja uhkus Kaunase Žalgiris pole hooaega alustanud oodatud viisil. Lisaks peatreeneri vahetusele tuleb vangerdusi ka mängijate hulgas.

Kuigi Žalgiris kasvatas hooaja alguses eelarve 10 miljoni euroni, siis tulemusi pole raha toonud. Euroliigas on ta kaotanud neli esimest kohtumist. Soovida jätab ka mängupilt. Nõnda loobuti pärast allajäämist Peterburi Zenitile senise peatreeneri Martin Schilleri teenetest. Tüüri võttis üle sloveen Jure Zdovc. 

Aga ka tema ei suutnud kahel Euroliiga kohtumisel tiimi reele aidata. Tõsi, Žalgirisel on probleeme koosseisuga. Zeniti vastu vigastas väga tõsiselt õlga põhitsenter Joffrey Lauvergne, kelle jaoks võib olla halvimal juhul hooaeg lõppenud. 

Paistab, et prantslasele leitakse nüüd enam-vähem võrdväärne asendus. Tuntud korvpalliajakirjanik Emiliano Carchia säutsus Twitteris, et Žalgiris on väga lähedal lepingule lätlasest keskmängija, 218 sentimeetri pikkuse Anžejs Pasecniksiga. 

Detsembris 26. sünnipäeva tähistav tsenter valiti 2017. aastal NBA draft'is 25ndaks, ookeani taha mängima siirdus ta kaks aastat hiljem. Debüüthooajal, 2019/20 käis ta Washington Wizardsi eest platsil 27 kohtumisel, keskmiselt 16 minutiks. Mullu jäi Pasecniks aga statisti rolli ning jaanuaris tema leping lõpetati. 

Ametlikku kinnitust lepingust veel siiski pole. Žalgiris peab järgmise Euroliiga kohtumise neljapäeval, mil võõrustatakse Müncheni Bayernit. 

Muide, Pasecņiks oleks tänavu Leedu tippklubis teine lätlane. Teda ootab juba ees kolmestekahur Janis Strelnieks. 

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles