Novak Djokovic salatseb: pole teie asi, kas olen vaktsineeritud

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: Danielle Parhizkaran/USA Today/Scanpix

Viimaste aastate parim meestennisist Novak Djokovic tunnistas, et pole endiselt kindel, kas ta saab tuleva aasta esimesel suure slämmi turniiril, Austraalia lahtistel meistrivõistlustel tiitlit kaitsta. Miks? 

Pole saladus, et serblasest esireket on vaktsiinivastane. Erandiks pole ka koroonaviiruse kaitseks tehtav süst. Aga seda läheb ilmselt tarvis, et jaanuaris Melbourne'is peetaval suurturniiril osaleda. Tõsi, võib leiduda ka teine variant: kaks nädalat ranget karantiini. Ent ilmselt vajutaks see sportlikule vormile tõsise pitseri. Ja olenevalt pandeemia levikust võivad reeglid veelgi karmistuda: pookimiseta välismaalased ei pruugi riiki pääseda. 

«On nagu on, ma ei tea siiani, kas lähen Melbourne'i,» ütles Djokovic ajalehele Blic. «Ma ei avalda teile, kas olen vaktsineeritud või mitte. See on minu privaatne info ja pole kohane, et selle kohta uurite. Praegusel ajal lähevad paljud üle piiri. Inimestelt võetakse vabadus ning «jah», «ei», «võib-olla» vastustest tehakse ebaausaid järeldusi.»

Sportlikult oleks Djokovici eemalejäämine valus. Ta on üheksa tiitliga 116 aastase ajalooga Austraalia lahtise kõige edukam meestennisist. Viimased kolm triumfi tulid järjest. 

«Muidugi tahan osaleda, minu jaoks on tegemist kõige edukama suure slämmi turniiriga. Armastan endiselt tennist ja olen väga motiveeritud,» jätkas Djokovic. 

«Hoian Austraalia lahtistega toimuval silma peal. Minu teada peaks lõplikud reeglid selguma kahe nädala pärast. Usun, et piiranguid tuleb, ent neid oli ka tänavu. Vaevalt, et palju muutub. Mu mänedžer suhtleb Austraalia tenniseliiduga. Väidetavalt üritavad nad kõigile paremaid tingimusi luua. Ka neile, kes pole vaktsineeritud.»

Praeguse plaani järgi peetakse 2022. aasta Austraalia lahtiste põhitabeli mängud 17.–30. jaanuarini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles