Korvpallilegend oli vana armastuse nimel nõus loobuma 10 miljonist eurost

Postimees Sport
Copy
Zeljko Obradović.
Zeljko Obradović. Foto: Enric Fontcuberta/Epa/Scanpix

Serbia korvpallitreener ja riigis legendistaatuses olev Zeljko Obradović naases pärast 30 aastast pausi Belgradi Partizani ja hakkas nende peatreeneriks. Euroopas enim tiitleid võitnud treener loobus vana armastuse juurde naasmisel kümnetest miljonitest eurodest, mida pakkusid teised meeskonnad.

Partizani spordidirektor Zoran Savić avaldas, et Obradović kaotas nendega lepingut sõlmides ligi 10 miljonit eurot. «Tema armastus Partizani suunas on enneolematu. Ilmselt on vähe inimesi, kes oleksid nõus loobuma kümnest miljonist, et tulla Partizani, kuid Zeljko tegi seda,» vahendas Serbia portaal Eksperssport tema öeldut.

Klubifunktsionäär võrdles Obradovići kaubarongiga, millel pole vahet, kas ta veab viite, kuute või kümmet vagunit. «Tal on uskumatu energia. Mulle meeldib vaadata igat tema treeningut, need on nagu väikesed treenerite seminarid,» ütles Savić.

61-aastane Obradović on lisaks paljudele teistele tiitlitele juhtinud erinevad klubid üheksa Euroliiga võiduni, tema auhinnakapis on ka MMi ning EMi kullad. Ta on Euroopa korvpalliajaloo üks edukamaid treenereid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles