Kas kõvem on Meistrite liiga või EuroCup? Präänikuks on ühel miljon eurot, teisel Euroliiga pilet

Ville Arike
, reporter
Copy
Maik-Kalev Kotsar saab Hamburgi meeskonnaga EuroCupil vähemalt 18 heatasemelist mängu.
Maik-Kalev Kotsar saab Hamburgi meeskonnaga EuroCupil vähemalt 18 heatasemelist mängu. Foto: Hamburg Towers/Facebook

Vana Maailma klubikorvpall on terve 21. sajandi olnud lõhestunud, sest just 2000. aastal lõi osa klubisid Euroliiga näol omaette sarja ning paar aastat hiljem selle satelliidina ka ULEB Cupi, mida praegu tunneme EuroCupi nime all. Ses sarjas debüteerisid teisipäeva õhtul Maik-Kalev Kotsar ja tema koduklubi Hamburgi Towers, kes pidid kodusaalis tunnistama Belgradi Partizani 106:97 paremust.

Kuid viimastel aastatel on kerkinud õigustatud küsimus, kas EuroCupi saab enam pidada maailmajao tugevuselt teiseks klubisarjaks? Nimelt nimetas rahvusvahelise alaliidu siinne rakuke FIBA Euroopa 2016. aastal oma eliitsarja ümber Meistrite liigaks. Euroliigaga see veel ei võistle, kuid EuroCupile on küll kandadele astunud. Meistrite liiga põhiturniiril osaleb BC Kalev/Cramo, aga ka Kaspar Treieri (Sassari) ja Kristian Kullamäe (Burgose San Pablo) koduklubid. Postimees võrdleb kaht sarja arvude abil.

EuroCupi meeskondade arvu vähendati 24-lt 20-le ja nad jaotati kahte alagruppi, mis teeb põhiturniiril tervelt 18 mängu. EuroCupil on osalejatele algusest peale olnud üks präänik – võitja pääseb Euroliigasse. Nüüd on see võimalik lausa kahel paremal ning eelmise hooaja finalistid Monaco ja Kaasani Unics müttavadki nüüd sammu võrra kõrgemal. Ning tänavust hooaega alustavad kaks klubi teadmisega, et kui nad Euroliiga kohta ei võida, on hooaeg nurjunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles